vote-for-mikey napisał(a):

|
Nasze pudełko było dwa razy większe i dokładnie 4 miesiące po rozpoczęciu jego budowy zaczęła rosnąć pierwsza nowoczesna trybuna na Wiśle.
|
Kiedy ta nowoczesna trybuna Wisły została oddana do użytku? Czy to przypadkiem nie jest ta trybuna wizualnie gotowa od lat, na którą wpuszczają od meczu ze Skonto?
vote-for-mikey napisał(a):

|
O ile się założymy, że za 4 miesiące na ŁKSie dalej nie zacznie się budować stadion?
|
Ja się zakładać nie będę, bo nie mam o co. Zreszta chyba akurat ŁKS ma mieć budowany stadion i zaklepaną kasę na jego budowę.
Bardzo mnie za to bawi szyderka kibiców drużyny, której zbudowano nowoczesny stadion z drużyny, której nie zbudowano. Bo wkład tych pierwszych w swój stadion jest podobny do wkładu tych drugich w to że im nie budują. Czyli żaden. Równie dobrze mogłoby być odwrotnie

ot, kwestia urodzenia.
wiertar napisał(a):

Kiedyś czyli kilka łądnych lat temu a dziś to jest chyba różnica co nie
|
Moim zdaniem żadna, bo akurat miasta nie myślą takimi kategoriami jak kluby. To, że w mieście X buduje się stadion nie znaczy, że miasto Y też ma takie potrzeby czy plany. Zupełnie oddzielne organizmy. Co innego kluby i ich właściciele.
wiertar napisał(a):

|
i nic tu do tego akurat nie mają wlaściciele...
|
No, faktycznie właściciele stadionów nie mają nic do gadania. Jednym sypną groszem i wybudują stadion (Warszawa, Kraków, Poznań, Gdańsk czy Wrocław), a inni nie mają takich pilnych potrzeb lub kasy (Łódź, Szczecin, Katowice, Rzeszów).