Wyświetl pojedynczy post
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2011, 10:08
BBudowniczy napisał(a):Wyświetl post
Porównanie do Wasiluka czy Szyndrowskiego conajmniej nie na miejscu
Przeczytaj jeszcze raz to się dowiesz. Wyraźnie napisałem, że jeśli ma spełniać rolę Polaka to równie dobrze można wziąć w/w graczy.

wujekWojtek napisał(a):Wyświetl post
Hoho. Wiem że Feyenoord w kryzysie, ale czy przypadkiem takich tuzów jak Karabach, czy Levadia nie mieliśmy pojechać bez problemu.

Trzeba pamiętać, ze z problemami czy bez, mają tam kapitalną szkółkę piłkarską i ciągle mogą sobie brać z niej nowych piłkarzy którzy są w pełni ukształtowani piłkarsko. Nie tak jak u nas, gdzie raz na 10 lat trafi się P. Małecki or smth like that. Ich młodziki są lepiej taktycznie ułożeni niż wielu naszych seniorów.

Osobiście widziałbym Wisłę na miejscach 4-5 z aspiracjami do holenderskiego pudła, ale to takie gdybanie dla sztuki raczej.
Karabach i Levadia miały miejsce innym składem, z innym trenerem, dyrektorem, prezesem, a nawet stadionem! Niemal nic nie łączy tych wydarzeń, oprócz kilku pojedynczych piłkarzy. Głęboko wierzę i mam przekonanie, że to stanowi kolosalną różnicę i będzie stanowić o braku takowych wpadek w bliskiej przyszłości.

Uważam, że gdybyśmy mieli być w Holandii, to też byśmy takową szkółkę posiadali - stwierdzenie czysto fantastyczne, ale jak już mówimy o "występach Wisły w Eredivisie"..

4-5 to nie czołówka? Wyprzedzilibyśmy 3/4 ligi. Wyobraź sobie kolejność Ajax, Twente, PSV, AZ/Wisła
Btw. Feyenoord zajął u nich bodajże 10te miejsce na 18 drużyn.
Ostatnio edytowane przez filemon : 24.07.2011 o godz. 10:26.
Odpowiedz cytując