Wyświetl pojedynczy post
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2011, 18:14
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Też oglądałem ten reportaż z szatni Bełchatowa i moja interpretacja jest taka, że widziałem wtedy przerazonego, słabego Lenczyka, jak zwykle medrkującego, ale bez przekonania. Z drugiej strony widziałem Ujka, który zagrzewał kolegów do walki, a na to wszystko patrzył Lenczyk z boku nie wiedząc jak ma się odezwać.
Takie odniosłem wtedy wrazenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najwazniejszych meczach dobrze ustawić druzyne taktycznie i mentalnie.

Rozumiem, że Twoje wrażenia są inne. Nie będę z nimi polemizował.
Nie odpowiedziałeś na moje pytanie. Co zmienił w taktyce? Czemu nazwałeś ją wydumaną?
Lenczyk nie był słaby ani przerażony. Zachowywał się tak, jak zawsze. On jest spokojny niezależnie od tego, czy przegrywa 0-5, czy wygrywa 4-0. Taki ma styl bycia.

Napisałeś: "Takie odniosłem wtedy wrażenie i od tej pory nikt mnie nie przekona do tego, że Lenczyk potrafi w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie."

Oto mecze ligowe z "wielką trójką" i pucharowe rozegrane przez drużyny Lenczyka po tej przegranej z Wisłą 1-2:

sezon 07/08, jako trener Bełchatowa
Z Ameri Tbilisi: dom 2-0, wyjazd 0-2 i awans w karnych (4-2)
Z Dnipro Dniepropietrowsk: wyjazd 1-1, a potem dom 2-4
Z Lechem: dom 0-3, wyjazd 1-1
Z Wisłą: wyjazd 0-2, dom 0-0
Z Legią: wyjazd 1-4

08/09, Zagłębie, 2ga liga i awans do ekstraklasy. Lenczyk był trenerem od 16 kwietnia do końca sezonu. W tym czasie zespół ma bilans 8-0-1 (+ walkower 3-0), gole 19-6 (+3 za walkower) i klub przeskakuje z czwartego miejsca na drugie. Nad czwartym miejscem, czyli pierwszym nieawansującym zespołem, ma 10 punktów przewagi.

09/10, Cracovia
Z Legią: wyjazd 0-0, dom 1-2
Z Lechem: dom 1-0, wyjazd 1-3
Z Wisłą: wyjazd 1-0, dom 1-1

10/11, Śląsk:
Z Wisłą: dom 2-0, wyjazd 0-0
Z Lechem: wyjazd 2-2
Z Legią: wyjazd 2-1

Aktualny sezon:
Z Dundee: dom 1-0, wyjazd 2-3

W sumie:
W pucharach jego zespół awansuje, gdy jest faworytem. Bilans 2-1-3
Z Lechem: 1-2-2, dom 1-0-1, wyjazd 0-2-1
Z Legią: 1-1-2, dom 0-0-1, wyjazd 1-1-1
i wisienka na torcie:
Z Wisłą: 2-3-1, dom 1-2-0, wyjazd 1-1-1
09.03.08 - nasza ostatnia ligowa wygrana z zespołem Lenczyka.

Możesz wytłumaczyć jak taki bilans może się przytrafić człowiekowi, który trenował zespoły nie należące do ligowej czołówki, który ponoć nie potrafi "w najważniejszych meczach dobrze ustawić drużynę taktycznie i mentalnie"?
W przyszłości staraj się zmyślać tylko na temat rzeczy, których nie można sprawdzić.
Ostatnio edytowane przez jova : 23.07.2011 o godz. 18:33.
Odpowiedz cytując