Wyświetl pojedynczy post
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2011, 15:09
Wiecie, zgodnie z zestawieniem, któe jest poniżej

Na koniec kwalifikacji mieliśmy mieć 2,000.
Te 2,000 zgodnie ze ścieżką opisaną powyżej mieliśmy zdobyć o ile po II rundzie Polska winna była już miec na koncie 1,500
Z tych 1,500 mamy 1,000

Jeśli więc mielibyśmy zdobywać kolejne punktu zgodnie z zasadą, że rozstawiony klub to silniejszy klub i dlatego wygra to w kwalifikacjach zdobędziemy już tylko 0,500 za sprawą dwóch wygranych Wisły z Liteksem.
Stosując zasadę rozstawiony jako silniejszy wygrywa a nierozstawiony jako słabszy przegrywa to tylko po Wiśle spodziewam się dwóch zwycięstw. Jesli pozostałe kluby zdobędą jakieś punkty to po prostu będe mile zaskoczony.

Tak jak już kiedyś napisałem, mam nadzieje, że tak jak Wisła miała ostatnio regularnie wtopy z klubami nierozstawionymi tak teraz to z polskimi klubami nierozstawionymi inne będą miały wtopy choć były rozstawione. To jedyna szansa na to by Polska nie zakończyła tego sezonu z dorobkiem 1,500, takim samym jak dorobek Malty w zeszłym roku (36 miejsce w rankingu)

Marcelo97 napisał(a):Wyświetl post
Białoruś zajmująca obecnie 21 miejsce, do którego tracimy 1,667 pkt, ma już tylko dwa zespoły:
FK Homel gra z tureckim Bursasporem, a BATE z Ekranasem...możliwe jest odpanięcie FK. Czy jest szansa na awans Polski na wyższe miejsce, jeżeli od Nas awansują 2 z 3 zespołów przy 4 zwycięstwach i dwóch remisach ?
Tak jak napisałem by Polska przegoniła Białorus muszą polskie kluby zdobyć o 7 punktów więcej niż kluby białoruskie.
7 punktów to siedem wygranych w kwalifikacjach.
Każdy polski klub w III rundzie rozegra jeszcze dwa mecze, jesli ją przejdźie ma szanse na kolejny dwumecz.
Jeśli więc wszystkie 3 kluby grać będą w obu pozostałych rundach kwalifikacji to oznacza to 12 meczów i 12 maksymalnie punktów do podzielenia później przez 4 czyli co najwyżej 3 pkt do rankingu.
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 23.07.2011 o godz. 16:40.
Odpowiedz cytując