Wyświetl pojedynczy post
riv
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.07.2011, 13:45
tarantulaw2 napisał(a):Wyświetl post
A nie odszedł przypadkiem dlatego, że Breda miała kłopoty finansowe?
Fakt, Breda miała kłopoty finansowe i dlatego Maaskant odszedł. Ale wcześniej odchodził tam, gdzie zaoferowano mu większą kasę (zmiany klubów praktyczne co rok, mimo że zwolnili go tylko z Willem II; opuszczenie Roosendaal, z którym awansował do Eredivisie na rzecz Go Ahead Eagles z dolnych rejonów Eerste), także dłuższy kontrakt mija się z celem bo co by nie mówić o Robercie on nigdy nie czuł się specjalnie związany ze swoim miejscem pracy i jestem przekonany, że jeżeli faktycznie pojawi się lepsza oferta to opuści Wisłę bez żalu.

wściekłe pięści węża napisał(a):Wyświetl post
Aha, czyli skoro Maskant jest lepszy niż skompromitowani Skorża, Probierz itd, to znaczy, że należy go całować po jajach, jak to robi część młodzieży forumowej. Napisałem gdzieś, że chcę zwolnienia Maskanta, albo tym bardziej zastąpienia go polskim szkoleniowcem? Właśnie. Jak się odnosisz do cudzej wypowiedzi, to odnoś się do niej w 100%, a nie w 150%.
No i zaskakujące stwierdzenie, że żeby zbudować drużynę, która zacznie się rozumieć potrzeba lat. A z tą polską mentalnością w drużynie składającej się w jakimś małym procencie z Polaków, to już w ogóle Cię poniosło. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wystarczy miesiąc, czy dwa, ale rok niedługo już minie, a jakiejś ogromnej różnicy, która nie wynikałaby tylko z umiejętności indywidualnych piłkarzy nie widzę. Ba, mogę zaryzykować stwierdzenie, że nie widzę żadnej różnicy, bo wcześniej też się udawało, jak Zieniu miał rundę konia, albo Brożek strzelał na zawołanie. Pewnie, że zdarzają się przebłyski i oczywiście, że Maskanta nie skreślam, ale apeluję do Was, żebyście teraz spojrzeli na wszystko trzeźwo, żeby po np. dwumeczu z Litexem znowu forum nie zostało zalane łzami. Ten gość równie dobrze może być trenerem dla Wisły na lata, jak i skompromitować się w ciągu kilku najbliższych tygodni.
Jeżeli nie widzisz progresu w porównaniu z początkiem zeszłego sezonu to musisz być ślepy. Gość, który jest w stanie wywalczyć mistrzostwo drużyną gdzie na początku znało się 4 czy 5 graczy zasługuje jednak na jakiś szacunek. Potem w zimie w ten stosunkowo nowy wiślacki organizm weszło bez zgrzytów 5 nowych graczy, w tym czterech z miejsca do pierwszej jedenastki, znowu potrzebny był okres na 'dotarcie się drużyny' - jednak lepiej gra się z kumplem niż z obcym facetem. W tym okienku znowu doszło sześciu nowych (Diaza też traktuje jako nowego, bo przez ten rok zrobiła się kompletnie inna drużyna) i oni TEŻ będą musieli najpierw poznać ten zespół zanim zaczną stanowić o jego sile! Drużyna jest od roku w permanentnej przebudowie i zdobyła mistrzostwo! Ma szanse na LM! A ty kręcisz jeszcze nosem. Nie jesteśmy Realem Madryt czy Chelsea Londyn. Nic lepszego od Maaskanta nam się nie przytrafi więc niech skończy to co zaczął, nawet jakby kompletnie zjebał ten sezon.
Ostatnio edytowane przez riv : 22.07.2011 o godz. 13:56.

Odpowiedz cytując