|
Aha, czyli skoro Maskant jest lepszy niż skompromitowani Skorża, Probierz itd, to znaczy, że należy go całować po jajach, jak to robi część młodzieży forumowej. Napisałem gdzieś, że chcę zwolnienia Maskanta, albo tym bardziej zastąpienia go polskim szkoleniowcem? Właśnie. Jak się odnosisz do cudzej wypowiedzi, to odnoś się do niej w 100%, a nie w 150%.
No i zaskakujące stwierdzenie, że żeby zbudować drużynę, która zacznie się rozumieć potrzeba lat. A z tą polską mentalnością w drużynie składającej się w jakimś małym procencie z Polaków, to już w ogóle Cię poniosło. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wystarczy miesiąc, czy dwa, ale rok niedługo już minie, a jakiejś ogromnej różnicy, która nie wynikałaby tylko z umiejętności indywidualnych piłkarzy nie widzę. Ba, mogę zaryzykować stwierdzenie, że nie widzę żadnej różnicy, bo wcześniej też się udawało, jak Zieniu miał rundę konia, albo Brożek strzelał na zawołanie. Pewnie, że zdarzają się przebłyski i oczywiście, że Maskanta nie skreślam, ale apeluję do Was, żebyście teraz spojrzeli na wszystko trzeźwo, żeby po np. dwumeczu z Litexem znowu forum nie zostało zalane łzami. Ten gość równie dobrze może być trenerem dla Wisły na lata, jak i skompromitować się w ciągu kilku najbliższych tygodni.
|