Wyświetl pojedynczy post
RecordAble
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 19:28
szprotson napisał(a):Wyświetl post
szybka gra piłką którą tłucze Maaskant od samego początku i wymiana pozycji skutkuje własnie tym, ze jakiś piłkarz moze znalezc sie bez opieki.
W teorii to wszystko fajnie brzmi, w praktyce jest gorzej.Czy druzyna jest juz zgrana ? NIE

dla mnie schematem taktycznym jest m.in gra w ciemno a taka czasem była.

Po za tym, kim My (mam na myśli klub, piłkarzy klubu, Nasz kraj) jesteśmy byśmy mieli tak grać. Jestesmy 67 krajem, u Nas sie nei gra zajebiście w piłke a Wy po 1 meczu oczekujecie rzeczy prawie ze niemozliwych.

Po za tym w piłce, jest tak teoria. Piłkarz rozumie/wykonuje dany schemat/czynność po ok.1500 powtórzeniach tego na treningach.
Wiec przede wszystkim wrócmy na ziemie.
Zobacz statystyki z powiedzmy ostanich 2 lat. Zobacz ile bramek wszystkie polskie druzyny strzeliły po kombinacyjnych rożnych. Bo z kombinacyjnego wolnego to pamiętam jak bodajże Wędzyński podrzucał piłke z rzutu wolnego a partner bił na bramkę. To było jednak dawno temu.
Mierzmy siły na zamiary. Może już ocenisz cały sezon którydopiero sie zacznie ?

To mógł być schemat, ale równie dobrze to po prostu boiskowa inteligencja zawodnika.
Zgodzę się z tym, że drużyna nie jest zgrana. Tylko, że w podstawowym składzie na Skonto z nowych zawodników wyszedł Iliev i Lamey. Reszta zawodników grała ze sobą przez pół roku pod wodzą Maaskanta. I to co on tłukł piłkarzom przez dwa kwartały w ogóle nie wyszło w tych dwóch spotkaniach. Jesteśmy 67 krajem, z którego grają tylko Sobol, Wilk i Mały - postacie wyróżniające się, z czego dwóch piłkarzy o charakterze defensywnym.

Ja nie oczekuję po pierwszym meczu klepania jak Barca, 80% czasu przy piłce i gradu bramek Genkova. Oczekuję prób dobrego rozegrania piłki i przećwiczonych akcji z treningów. No chyba, że na treningach czegoś takiego nie ma.

Nie, nie ocenię całego sezonu który się zacznie. Nawet nie ocenię połowy. Piszę tylko to, co zauważyć można od kilku rund.
...i nawet jeśli będzie źle my nigdy nie poddamy się!
Odpowiedz cytując