Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 19:17
RecordAble napisał(a):Wyświetl post
Mam na myśli takie akcje, dzięki którym nasz zawodnik zostaje bez krycia i może sam wejść w pole karne. Wypracowuje się to dzięki przerobionym schematom na treningach. Były w ostatnim półroczu takie akcje? Takie, że po 3-4 podaniach Kirm, Małecki albo Genkov zostawali sami bez opieki i mogli wejść w pole karne bez problemu? Ciągle są to indywidualne akcje.

Czy dla Ciebie schematem taktycznym jest to, że Wilk poda do Sobola, Sobol do Maora, Maor pociągnie do przodu i może coś z tego będzie? Ostatnie dwa lata to była dzida na Brożka
Kombinacyjne rzuty rożne, z których padła może jedna albo dwie bramki? O rzutach wolnych nie wspomnę.
szybka gra piłką którą tłucze Maaskant od samego początku i wymiana pozycji skutkuje własnie tym, ze jakiś piłkarz moze znalezc sie bez opieki.
W teorii to wszystko fajnie brzmi, w praktyce jest gorzej.Czy druzyna jest juz zgrana ? NIE

dla mnie schematem taktycznym jest m.in gra w ciemno a taka czasem była.

Po za tym, kim My (mam na myśli klub, piłkarzy klubu, Nasz kraj) jesteśmy byśmy mieli tak grać. Jestesmy 67 krajem, u Nas sie nei gra zajebiście w piłke a Wy po 1 meczu oczekujecie rzeczy prawie ze niemozliwych.

Po za tym w piłce, jest tak teoria. Piłkarz rozumie/wykonuje dany schemat/czynność po ok.1500 powtórzeniach tego na treningach.
Wiec przede wszystkim wrócmy na ziemie.
Zobacz statystyki z powiedzmy ostanich 2 lat. Zobacz ile bramek wszystkie polskie druzyny strzeliły po kombinacyjnych rożnych. Bo z kombinacyjnego wolnego to pamiętam jak bodajże Wędzyński podrzucał piłke z rzutu wolnego a partner bił na bramkę. To było jednak dawno temu.
Mierzmy siły na zamiary. Może już ocenisz cały sezon którydopiero sie zacznie ?

Cytat:
Lechia Gdańsk, Geniek ściąga 3, Kirm wpada pakuje po rog
To mógł być schemat, ale równie dobrze to po prostu boiskowa inteligencja zawodnika.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując