Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 13:05
-ja123- napisał(a):Wyświetl post
Hmm, przecież to nadal będzie Miejski Stadion Wojska Polskiego im. Marszałka Józefa Piłsudskiego. Przynajmniej tak będzie nazywany na mapach, w dokumentach itp. Pepsi Arena będzie używane jedynie w odniesieniu do meczów Legii w mediach. Nie wiem o co się burzyć, obie nazwy będa poprawne i obu będzie można używać. Jeśli 0 22 będziesz się wybierał na stadion nikt ci nie nakaże mówić na niego Pepsi Arena.
No, właśnie o to się burzę, bo nie ma czegoś takiego jak pepsi arena. Wiadomo, że ja będę mówił normalnie, ale mnóstwo dzieciaków, które będą łapały bakcyla na Legię będzie miało spaczony obraz. Modern football wchodzi już na maxa. Za 10 lat nie będzie miał kto protestować u nas o ewentualną zmianę herbu lub zmianę nazwy na Adidas Warszawa. Bo przecież Legia i adidas to będą dwie równoważne nazwy, obu będzie można używać, a ja jako kibic będę mógł sobie mówić Legia.

Patologia.

noff napisał(a):Wyświetl post
Pewnie dlatego obalony mit, że dla kogoś wschód to Karpaty, a nie ex ZSRR.
W ostatnich 2 dekadach wschodnie kluby, które w Europie coś znaczyły to: Spartak Moskwa, Dynamo Kijów, CSKA Moskwa, Zenit St. Petersburg i ostatnio Szachtar Donieck.
I obiecuję Ci, że żadne Schalke, PSV czy Seville nie chciałyby ich w grupach LM czy LE spotykać. Więc nie tłumacz obalenia mitów niepowodzeniami klubów jugolskich, rumuśkich czy bułgarskich.
Nie bądź taki górnolotny, bo odlecisz. Przecież wiadomo, że chodziło o podział na wschód i zachód wg żelaznej kurtyny, a Ruscy i Ukraińcy to inna para kaloszy, bo oligarchowie i kasa z zupełnie innych źródeł. Natomiast kluby z krajów o potencjale podobnym do naszego mimo dopływu gotówki wcale nie dewastują swoich lig po wejściu do LM. W zasadzie czasy Rosenborgów się skończyły.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując