Wyświetl pojedynczy post
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.07.2011, 07:58
blanco napisał(a):Wyświetl post
Widzę,że to zdanie powoli staje się nieśmiertelne na tym forum.
Zdajesz sobie sprawę w jakim my miejscu byliśmy rok temu ?
Byliśmy w miejscu, w którym Ruch Chorzów lał nas jak chciał , Mateusz Kowalski bronił dostępu do naszej bramki, a zbawcą miał być Żurawski . Naprawdę nie widać różnicy?
Cały post do tego momentu, mimo malkontenckiego charakteru miał sens , ale ostatnim zdaniem roz.......iłeś system.
Różnica na pewno jest, na duży plus, lecz mimo wszystko na tą chwile wg. mnie nie wygląda to na tyle dobrze aby można było być spokojnym awansu przed meczem z Litexem.
To co wyprawiał Jeliens w pierwszym meczu mimo tego, że częstotliwość ataków Skonto można porównać z częstotliwością występowania zaćmienia słońca woła o pomstę do nieba, więc argument z Kowalskim jak dla mnie do ostrej polemiki.
Wg. mnie szansę powinien dostać Gordon, ponieważ przed kontuzją zagrał kilka fajnych spotkań, lecz z tego co można wywnioskować po wypowiedziach Maaskanta, nie ma na to raczej co liczyć ponieważ jest w Jelinsa ślepo zapatrzony:/
Sobol niestety coraz młodszy nie jest, i z roku na rok widać u niego spadek formy, co w największym stopniu jest spowodowane obniżeniem jego wydolności. W rewanżu co najmniej kilka razy odpuścił rywala w sytuacji gdy miał do niego najbliżej. Fakt Genkow a Żuraw to dwie inne bajki, ale wtedy mieliśmy jeszcze P. Brożka który poziomem był zbliżony do Bułgara.
Z plusów napewno Melikson, Iliev rok temu nie mieliśmy żadnego zawodnika na takim poziomie.
Lecz tak jak pisałem wcześniej, na tą chwile z ich akcji skrzydłami niewiele wynikało, ponieważ po dośrodkowaniu w polu karnym był tylko Genkow i nawet z nie zbyt wymagającymi obrońcami Skonto nie potrafił wygrać pojedynku - siła złego na jednego. Ewidentny błąd taktyczny, w takim ustawieniu MUSI jeden ze środkowych pomocników go wspomagać. Mam nadzieję, że w razie niekorzystnego rezultatu Maaskant ma jednak przygotowany jakiś wariant bardziej ofensywny.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując