vote-for-mikey napisał(a):

Jak do klubu przyjdzie jeszcze jeden prawy/środkowy obrońca, to będzie można wystawić dwie, w miarę równe jedenastki, tak mi się wydaje po dzisiejszym sparingu.
Albo inaczej - teraz jedynym zawodnikiem, który znacząco odstaje jest Kowalski, poza nim każdy zawodnik prezentuje minimum ligowy poziom, albo wiele wskazuje na to, że nie będzie od niego odbiegać (Biton, Nunez, Jovanović). Teraz trzeba zacząć systematycznie wymieniać starszym (Jaliens, Sobolewski) i najsłabszych (Kowalski) na zawodników prezentujących wyższy poziom.
|
Eee, o co chodzi z tym Sobolewskim?
Ciezko mi zrozumieć te pokrętne rozumowanie.Skoro Sobol jest najlepszym(obok Vdorljaka) środkowym pomocnikiem, Maaskant na każdym kroku podkreśla, że jest z niego zadowolony, podpisal kolejną umowę na następny rok z opcją przedłużenia, to po co na siłę go wymieniać?
Ludzie zrozumcie, że wiek w piłkce nie stanowi takiego kłopotu, tylko ewentualnie głowa i psychika.
Jeśli zawodnik profesjonalnie o siebie dba i sumieennie podchodzi do treningu, może spokojnie grać pod 40 bez wyraznej szkody dla drużyny.Ciekawy jestem ile kosztuje ktoś lepszy od Sobolewskiego.