Wyświetl pojedynczy post
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.07.2011, 15:16
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Ja najbardziej obawiam się, że obecne rozwiązania w ataku są zbyt łatwe do wyeliminowania. W skrócie - gra w ataku jest zbyt przewidywalna.

Wystarczy aby Litex zwrócił uwagę na te rzeczy:
- zamknąć stronę Lameya by nie dośrodkowywał, nie pozwolić mu na zagrania na obieg, zwrócić uwagę że dośrodkowuje jedynie w pełnym biegu
- wyeliminowanie Meliksona ostrymi faulami, podwojenie krycia na nim, zwrócić uwagę na drybling do środka i 1) podanie za plecy albo 2) strzał z dystansu
- wyłączenie z zagrań od partnerów Genkova, co świetnie zrobili gracze Skonto w 1 meczu; wtedy jedynym dojściem Genkova do sytuacji są wrzutki, na co rywal nie ma większego wpływu jeśli do takiej dojdzie
- podwojenie krycia na Ilievie gdy ten jest przy piłce, wyeliminowanie z gry Meliksona redukuje o połowę zagrożenie ze strony Serba, zwrócić szczególną uwagę na grę 1na1
- zamknięcie drogi do samotnych rajdów Małeckiego, zwolnienie gry poprzez zmuszenie Małeckiego do podań do partnerów, wykorzystać jego brak umiejętności wychodzenia na pozycję za plecy rywali
Niepokojący jest ten mały wybór wariantów w ataku.
1. Zamknięcie drogi Lameyowi- conajmniej 1 piłkarz, biorac pod uwage wysokie ustawienie Michaela, zapewne boczny pomocnik.
2.Ostre faule, lol, dziękuje czerwona dowidzenia. Podwojenie krycia - 2 piłkarzy ze srodka pola Litexu mniej
3.Genkow ma plaster w postaci srodkowego obroncy, 1 lub 2
4.Podwojenie krycia Ilieva - Środkowi pomocnicy zajęci wiec zostaje boczny pomocnik i obronca. Czyli jesli przykryją go we dwóch to Paljic ma całą strone wolną. do tego nie zapominajmy o Małeckim który równiez ma przestrzen bo przeciez boczny pomocnik zamyka Lameya
5.Kto ma blokowac te rajdy Małeckiego skoro cała pomoc + boczni obrońcy praktycznie wykorzystani ? Jeśli stoper Litexu bedzie schodził do boku by eliminować Małego, .....chwała mu za to.

Messi- wystarczy mocne ostre krycie, można też podwoić. O to jak łatwo wyeliminować najlepszego piłkarza na świecie, tylko czemu tego nikt nie robi ?
TommyTSW napisał(a):Wyświetl post
Siła ofensywna naszych zawodników bazuje głównie na technice a to że przy pewnych warunkach jest ona mocno ograniczona to powinieneś wiedzieć, no chyba że śledzić piłkę z obserwacji mając z nią znikomy kontakt.

Jak ty chcesz grać na 0-0 jeżeli jedyne co mamy do ofensywa, obrona to Chaves który ma problem z dograniem piłki?
Gra z Litexem to będzie zupełnie inny mecz, nie będą siedzieli u siebie jak Skonto, będą cisnąć a my musimy wykorzystać więcej miejsca z przodu, jak się będziemy dali gnieść to się zesramy, bo mimo Chaveza obrony to pewnej nie mamy.Na magie to zapraszam do kina, Harry Potter leci.
Tutaj masz na myśli kogo ? I co rozumiesz przez słowko "technika" ? hę ?

Ja nie pisze ze ja chce. Ja pisze ze imho tak zagramy. Na 0-0 z opcją na kontrę.
http://www.youtube.com/watch?v=p8uQz...layer_embedded -skrót gierki z Garcą.
Ostatnio edytowane przez szprotson : 20.07.2011 o godz. 15:29.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując