Wyświetl pojedynczy post
rw88
Senior Member

Od: 01.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.07.2011, 22:16
snikki napisał(a):Wyświetl post
Z Bułagarami będzie trudniej. Brawo za dzisiejszy mecz!
To się dopiero okaże, mi się wydaje, że ustawienie z Sobolewskim i Wilkiem w środku pola dopiero w Łoweczu zda egzamin. Widać, że cała Wisła jest budowana pod grę na kontrę. Czyli dwójka defensywnych pomocników, która ma szybko przerwać atak pozycyjny rywala i zagrać do jednego z trójki zawodników świetnie czujących się w kontrataku, rajdach ofensywnych, pojedynkach jeden na jeden z rywalem będącym w ruchu, czyli trójki Maor, Patryk i Ivica.

Natomiast Genkow ma zbijać długie podania do tychże zawodników, czy też dzięki jego dobrej umiejętności gry głową, wykańczać ich dośrodkowania. Ich akcje wspierać mają boczni obrońcy o inklinacjach ofensywnych, czyli Paljic / Diaz i Lamey, który w akcji bramkowej w Rydze i dziś tej z Genkowem pokazał, że potrafi celnie dograć w pole karne. Po to został kupiony, bo pasuje do takiego stylu grania.

Taka jest taktyka Wisły Maaskanta i moim zdaniem dopiero w starciach z silniejszymi rywalami wyjdzie, czy była to słuszna droga, Skonto mieli po prostu przejść, grając w miarę uważnie i bezpiecznie.

Nawiasem mówiąc myliłem się co do Lamey'a, Branco to to nie jest, na razie jest nie gorszy od Jaliensa, co też mu może specjalnie wysokiej noty automatycznie nie wystawia, ale źle nie jest.

Edit:
Kolega Kurz mnie uprzedził...
Odpowiedz cytując