|
Moje opinie po meczu:
-> Mimo, że wszyscy krytykowali Małeckiego głównie dzięki niemu druga połowa wyglądała lepiej- strzelił bramkę, kilka razy coś tam zamieszał. Chociaż po pierwszej połowie był do zmiany. Wiedziałem, że trzeba dać mu szansę.
-> Pajlić, masakra!! Nic chłopak nie wnosił do gry ofensywnej, a i gra defensywna nie najlepsza. Rozumiem go, bo chłopak grał większość kariery na pozycji pomocnika. Na tą chwilę zdecydowanie Diaz, mimo, że nie wiadomo w jakiej formie. Trzeba dać mu szanse.
-> Lamey- duży +, mimo, że czasami nie widoczny w ofensywie to zaprezentował się dobrze, ładnie czyścił, fajne wrzutki w pole karne. Pozytywnie, może być lepszy od Cikosza.
-> Jaliens- moim zdaniem na 0, ja oczekuję dużo więcej od tego zawodnika, Cleber w formie przykrywał go czapką. Denerwuje mnie jego powolność i jakaś taka flejowatość w obronie. I nonszalancja!!! Moim zdaniem trzeba zagrać Bunozą, przynajmniej spróbować, chociaż mam wrażenie że Maascant będzie ciągle na niego stawiał.
-> Iliew, klasa.
-> Maor, klasa, chociaż jeszcze nie to co w zeszłym sezonie, trzeba mu świeżości.
-> Genkow? Średnio, ale dla tego, że nie otrzymywał podań.
-> Sobol i Wilk, połączenie nie trafione! Cały czas mamy dużą lukę w ataku, a za rozgrywanie bierze się Melikson, co powoduje, że nie mamy podwieszonego napastnika czy jak kto woli ofensywnego pomocnika... A ta dziura w ataku podczas wrzutek- przerażająca. Trzeba stawiać na parę Sobolewski- Nunez/Jirsak/Garguła. Bezapelacyjnie. Musimy mieć łącznik
-> Nunez zaprezentował się pozytywnie z mojej strony, fajnie piłkę klepie, ma drybling i ładnie piłkę rozrzucił w jednej akcji.
Tyle z mojej strony, myślę że jeśli coś jeszcze przyjdzie mi do głowy to dopiszę. MEcz z Liteksem niebawem i myślę sobie, że nie jesteśmy na straconej pozycji. Liczę że Stan da nam jeszcze jakąś niespodziankę przed 3 rundą, ale to marzenie. Brawo dla chłopaków za wygraną.
Ostatnio edytowane przez WislaOnly : 20.07.2011 o godz. 10:53.
Jakub Wędrowycz na pierwszego trenera Wisły Kraków!!!!!!!!!!!!!
|