Wyświetl pojedynczy post
Angmir
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.07.2011, 12:59
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Angmir wnioskuję, że meczu Argentyny z Kostaryką i Urugwajem nie widziałeś...w obu tych spotkaniach Messi był najlepszy w swojej reprezentacji. Gdyby nie nieudolność kolegów na boisku, to w meczu z Kostaryką Lionel miałby z 5 asyst (ale skoro Higuain nie potrafi strzelić do pustej bramki, to chyba nie wina Messiego?). W meczu z Urugwajem również, najlepszy piłkarz na placu w Argentynie. Jego cudowna asysta przy golu na 1:1.

Pierwsze dwa spotkania na CA fakt, nie wyszły mu. Ale później zagrał w dwóch meczach bardzo dobrze. Ale warto zauważyć, że Messi był ustawiany w środku pola i miał za zadanie rozgrywanie. Nie miał takich samych zadań, jakie ma w Barcelonie.

Strzelam, że jesteś fanem Realu i Cristiano Ronaldo
Nie, widziałem tylko fragmenty - to był pierwszy mecz który widziałem w całości.
Ja nie twierdzę że Messi był słabszy czy lepszy od kogokolwiek - ja twierdzę że od piłkarza który otaczany jest takim splendorem można oczekiwać czegoś więcej niż tylko wyróżniania się w przegranych meczach.

Wiadomo moje wypowiedzi wobec jego osoby są tendencyjne - ale miały takie być.
Podkreślam moja wypowiedź była w pewnym stopniu prowokacją, ale pomijając to ze Messi według niektórych grał i tak jak jeden z najlepszych w Argentynie, to i tak grał niesamowicie głupio i jednak w znacznej części bezproduktywnie - głupich strat miał całą masę, dryblował bez sensu i kilka niewykorzystanych podań do kolegów tego nie zmieni.
Natomiast gra dwójki Forlan Suarez była wręcz genialna - co ta dwójka wyprawiała mając przeciw sobie pół drużyny z Argentyny to Mistrzostwo Świata. Szczyt boiskowej inteligencji - zero niepotrzebnych zagrań. To według mnie było prawdziwe piękno footballu grali w 10 an 11 na wrogim terenie, a raz za razem w 2,3 zawodników wyprowadzali piękne kontry, cały czas zagrażając bramce Argentyny.

Największa gwiazda piłki nożnej znowu się nie popisała - tyle.

PS> Pudło jestem fanem Wisły, a w Europie jako tako Valencii. Ale tak wole CR od Messiego , a moim piłkarskim idolem wszechczasów był David Villa - szkoda ze się trochę cofnął w rozwoju.
Ostatnio edytowane przez Angmir : 17.07.2011 o godz. 13:08.
Odpowiedz cytując