Szczerze mówiąc ja jestem niezmiernie zaskoczony odbiorem losowania choćby na tym forum. Dla mnie Liteks to jeden z najgorszych rywali - z wylosowania Bułgarów możnaby się cieszyć gdybyśmy byli nierozstawieni. Tymczasem dzięki naszemu szczęśliwie zdobytemu rozstawieniu była cała grupa drużyn do wylosowania, która dawała "prawie pewny" awans, a trafiliśmy na drużynę co najmniej na naszym poziomie, gdzie szanse awansu są w najlepszym razie 50/50.
Dodatkowo analizując nasz niedawny sparing widać, że wynik jest bardzo mylący (a jeszcze pamiętam ze skrótu, że Wisła wcale tak lepsza nie była):
Wisła - Liteks (składy wyjściowe)
Wisła: Pareiko - Lamey, Jaliens, Jovanović, Paljić - Małecki, Sobolewski, Wilk, Melikson, Iliev - Genkow.
Liteks: Aleksandrow - Barthe, Nikołow, Berberović, Jelenković, Rumenow, Miłanow, S.Popow, Cwetanow, Todorow, Djermanović
Wisła - Skonto (skład wyjściowy) - 10/11 graczy
Wisła:
Pareiko -
Lamey,
Jaliens, Chávez,
Paljić -
Małecki,
Sobolewski,
Wilk,
Melikson,
Iliev -
Genkow.
Liteks - Mogren (skład wyjściowy) - 4/11 graczy
Vinicius - Zanew,
Berberovć, Janew, Wellington, Thiago, Celio,
Miłanow,
Nikołow,
Jelenković, Bodurow.
Czyli w zasadzie w sparingu najsilniejsza Wisła ograła zapasowy skład Liteksu. Skąd więc ten optymizm?
P.S. Pamiętam też jak była mowa o tym, że Wisła interesuje się Zanewem komentarze, że to wybitny gracz z bardzo silnego klubu z ligi o wiele lepszej od naszej