...:::Tomo:::... napisał(a):

Miękka faja to trochę złe określenie.
Porównajmy sobie grę np. Sobola z Meliksonem - oczywiście wiadomo inny typ zawodnika, inna charakterystyka, budowa fizyczna ale tu chodzi o samo podejście do gry. Sobol jak dostaje po nogach to się nie przewraca ale stoi twardo na nogach i cięzko jest go sprowadzić do parteru, a jeśli już to potem w większości bierze odwet (nie wiem czy zwróciliście na to uwagę), z Meliksonem jest natomiast inaczej. Tu chodzi o sam charakter - po prostu JAJA. Twardzielem to on nie jest i tyle, jest za to bardzo dobrym technikiem i to się także ceni. Ja osobiście cenię bardziej tych walczaków co nie oznacza że dyskredytuję umiejętności piłkarzy technicznych jakim jest np. Maor Melikson.
|
Tylko nie widze jakoś wpływu "braku jaj" na jakosc gry Meleksa więc nie wiem o co chodzi. To nie jest DP u którego jak u Sobola sie tego wymaga. Ronaldo - zachowujac proporcje piłkarz typu Melikson a też biorac pod uwage Wasze kryteria "miekka faja". Zmienia to fakt że jest jednym z najlpeszych w "te klocki"?
Tomo - to nie jest post bezpośrednio do Ciebie, ale raczej do malkontentów którzy pisali wcześniej.