Wyświetl pojedynczy post
Kibic1928
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.07.2011, 09:41
...:::Tomo:::... napisał(a):Wyświetl post
Miękka faja to trochę złe określenie.
Porównajmy sobie grę np. Sobola z Meliksonem - oczywiście wiadomo inny typ zawodnika, inna charakterystyka, budowa fizyczna ale tu chodzi o samo podejście do gry. Sobol jak dostaje po nogach to się nie przewraca ale stoi twardo na nogach i cięzko jest go sprowadzić do parteru, a jeśli już to potem w większości bierze odwet (nie wiem czy zwróciliście na to uwagę), z Meliksonem jest natomiast inaczej. Tu chodzi o sam charakter - po prostu JAJA. Twardzielem to on nie jest i tyle, jest za to bardzo dobrym technikiem i to się także ceni. Ja osobiście cenię bardziej tych walczaków co nie oznacza że dyskredytuję umiejętności piłkarzy technicznych jakim jest np. Maor Melikson.
Tylko nie widze jakoś wpływu "braku jaj" na jakosc gry Meleksa więc nie wiem o co chodzi. To nie jest DP u którego jak u Sobola sie tego wymaga. Ronaldo - zachowujac proporcje piłkarz typu Melikson a też biorac pod uwage Wasze kryteria "miekka faja". Zmienia to fakt że jest jednym z najlpeszych w "te klocki"?

Tomo - to nie jest post bezpośrednio do Ciebie, ale raczej do malkontentów którzy pisali wcześniej.
Odpowiedz cytując