Wyświetl pojedynczy post
cinekw
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.07.2011, 19:26
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Oceniasz koszyk przeciwników Śląska na łatwiejszy od tego Legii

ja to widzę tak

Vitoria Guimarais < Nacional Funchal
Lewski > Lokomotiv
Rennes < Fulham
Gaziantespor < PAOK
Hapoel < Broendby

Więc 4:1 dla przeciwników Śląska

Śląsk imho - pomimo pokazania się z dobrej strony z żadnym przeciwnikiem faworytem nie bedzie (może z Lokomotiwem), Fulham zupełnie poza zasięgiem (tylko cud), a Bropendby PAOK czy National to naprawdę mocne drużyny

natomiast Legia z wyjątkiem Rennes które jest raczej poza zasięgiem (ale mniej niż Fulham) ze wszystkimi powinna startować w miarę jak równy z równym - o ile sami pokażą grę na poziomie. Oczywiście zgadzam się że w tej chwili nie zanosi sie zeby Legia miał prezentować cokolwiek ponad średni ligowy poziom, ale potenmcjał jako taki mają.

Gaziantespor taki niby silny albo Vicotria Guimarais Wiadomo że to nie ogórki ale to są typowi średniacy w swoich ligach. Rennes to się zgodze zespoł dla Polskich klubów baardzo silny, ale araszta to średni przeciętny poziom europejski - takie kluby raczej do faz grupowych Le nie dochodzą.
Chciałbym żebyś mi wytłumaczył jakim cudem obliczyłeś to, że te poszególne drużyny są lepsze od tych drugich? Przecież te zespoły są praktycznie na tym samym poziomie i równie dobrze te "strzałeczki" mogłyby być przekręcone w drugą strone.

Fulham jest bardziej poza zasięgiem niż Rennes? Sama gra w najlepszej lidze nie świadczy o tym, że ten zespól jest taki świetny Ja np. bym postawił na Rennes w tym pojedynku, ale fakt jest taki, że to podobnej klasy zespoły i myśle ze polskiemu zespołowi łatwiej by się grało z fizycznymi Anglikami.

Jeśli przeciętny zespól europejski nie gra w LE, to czemu miałaby tam grać słaba polska drużyna?
Zresztą troche dziwna ta przeciętność i średniość w swoich ligach skoro awansowali do europejskich pucharów, a z tego co się orientuje to za 10 miejsce nie dają europucharów
Odpowiedz cytując