|
Ja osobiście wczoraj wcale się nie rozczarowałem, zobaczyłem to czego się spodziewałem. Tych zawodników po prostu nie stać na wiele więcej. Możemy jeszcze poprawić przygotowanie fizyczne, zgranie drużyny, natomiast pewnych umiejętności nabytych przez zawodników w młodym wieku już nie podniesiemy znacząco. Melikson i Iliev to zupełnie inny poziom niż reszta drużyny. Licząc na jakieś sukcesy w pucharach potrzebujemy 11 takich zawodników. Ekstraklasę na poziomie +/- 3 Bundesligi z tym składem pewnie wygramy bez problemu. Lecz jeśli ktoś liczy lub liczył, że w Europie będziemy w stanie powtórzyć sezon w którym ogrywaliśmy Parmę lub Schalke to chyba jeszcze nie obudził się z ponad 8 letniego snu...W tamtym czasie mieliśmy pokolenie zdolnych polaków, większość z nich grała u nas w klubie, to była nasza siła. Od kilku ładnych lat polityka naszego klubu jest całkiem inna, bez szans na powodzenie w Europie.
Co do samego meczu, z wygranej na wyjeździe trzeba się cieszyć, miejmy nadzieję, że przy dużej dozie szczęścia w losowaniu, damy radę przeskoczyć kolejną rundę a co za tym idzie zagramy w fazie grupowej LE, co według mnie jest szczytem naszych możliwości i mnie osobiście będzie 100% satysfakcjonować. Jeśli oczywiście chłopaki nie zrobią nam jakiegoś psikusa za tydzień.
Ostatnio edytowane przez dzollo : 14.07.2011 o godz. 14:05.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
|