AS82 napisał(a):

|
Ja myśle ,że pora płakać ,skoro są pięniadze na księży i katechetów ,i to na 2,3 lekcje religii w tygodniu ,a szkoły nie mają pieniedzy ,żeby dzieciom zapewnić warunków do tego ,żeby uprawiały sport na lekcjach WF
|
Ja myśle ,że pora płakać ,skoro są pięniadze na nauczycieli wychowania do życia w społeczeństwie ,i to na 2,3 lekcje w tygodniu ,a szkoły nie mają pieniedzy ,żeby dzieciom zapewnić warunków do tego ,żeby uprawiały sport na lekcjach WF.
Ja myśle ,że pora płakać ,skoro są pięniadze na nauczycieli plastyki i muzyki ,i to na 2,3 lekcje w tygodniu ,a szkoły nie mają pieniedzy ,żeby dzieciom zapewnić warunków do tego ,żeby uprawiały sport na lekcjach WF.
Ja myśle ,że pora płakać ,skoro są pięniadze na nauczycieli przyrody ,i to na 2,3 lekcje w tygodniu ,a szkoły nie mają pieniedzy ,żeby dzieciom zapewnić warunków do tego ,żeby uprawiały sport na lekcjach WF.
A tak wogóle to można tylko zapłakać że miłościwie nam panujący rząd zamiast podjąć kroki w celu zapewnienia w każdej szkole salki gimnastycznej, sankcjonuje prawnie patologię w której dzieci będą grać w gałę w salach lekcyjnych. By żyło się lepiej.
PS. Argument o religii jest ulubionym argumentem wojujących antyklerykałów którzy tłumaczą nią wszelkie zło i brak pieniędzy w szkołach. Poniżej masz sondaż z którego wynika że połowa rodziców chce by lekcje religii odbywały się w szkole, a 33% by poza szkołą. Chyba uszanujesz wolę rodziców? A jak swojego dziecka nie chcesz posyłać na lekcje religii to nie musisz - nie jest ona obowiązkowa.
http://www.iqs-quant.com.pl/grupa_iq...la__newsweeka_