No to ja już wiem wszystko. Dzięki za rozjaśnienie sprawy, nie bawię się w bukmacherkę wiec nie interesowało mnie to do tej pory specjalnie.
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-mistrzow/melikson-gra-w-lidze-mistrzow-to-wielka-sprawa,1,4790509,wiadomosc.html napisał(a):
- Gra w pucharach to coś zupełnie innego. Menedżerowie, telewizje, wielkie pieniądze, cały ten zgiełk. Każdy chce w tym być - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Maor Melikson.
PRZEGLĄD SPORTOWY: Czy Wisła Kraków przejdzie Skonto Ryga?
Chcemy wygrać. Jesteśmy lepszą drużyną, tylko co to oznacza? Popatrzmy na Copa America. Brazylia jest na pewno lepsza od Wenezueli, a nie potrafiła jej strzelić gola. Brazylia jest też lepsza od Paragwaju, a niewiele brakowało, by z nim przegrała.
Czyli nie może pan zagwarantować, że nie będzie takiego wstydu, jak z Levadią czy Karabachem?
Słyszałem o tych meczach. To konsekwencja tego, że nie grasz na sto procent. Kto nie pracuje na boisku, nie wygrywa. Szczególnie w pucharach. Jedna wpadka i do widzenia. Ale ja nie jestem od gwarantowania, choć nie widzę innej możliwości niż przejście Skonto. W przeciwnym razie będzie ogromne rozczarowanie.
To dla Ligi Mistrzów znalazł się pan w Krakowie. Nie chodzi o kolejne mistrzostwa Polski
Jasne. Gra w Lidze Mistrzów to wielka sprawa. Słuchałem Ilieva, jak opowiadał o meczach przeciwko Arsenalowi i Szachtarowi Donieck. Sam zmierzyłem się w eliminacjach z Liverpoolem, potem w Pucharze UEFA z Livorno, Auxerre, CSKA Moskwa. To coś zupełnie innego. Menedżerowie, telewizje, wielkie pieniądze, cały ten zgiełk. Każdy chce w tym być.
Jesteście mocniejsi niż w poprzednim sezonie?
Tak. Szkielet zespołu jest ten sam, ale przyszli dobrzy zawodnicy.
|