Wyświetl pojedynczy post
crate digger
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.07.2011, 07:41
farben napisał(a):Wyświetl post
Tamta Wisła Kraków, w której grał Pan, Żurawski, Głowacki, Frankowski czy Kuźba jest lepsza od obecnej?
Nie chcę się na ten temat wypowiadać.
Dla mnie jasne jest że uważa drużynę w której grał za lepszą, bo się z nią utożsamia i czuł sie w niej komfortowo. Bardzo dobrze i prawidłowo, ja na jego miejscu to własnie bym powiedział

Co do bardziej obiektywnego porównania tych dwóch teamów, to jest ono praktycznie niemożliwe. Inna sytuacja w lidze, inni przeciwnicy, inny trener, a ponad wszystko to ta drużyna ma historię sięgającą maksymalnie sezon wstecz. Wisła za Żurawia, Kosowskiego, Szymka i reszty, trwała dłużej niż dotychczasowy skład. Zatem warto ocenić te dwa etapy z perspektywy historii, która dla obecnego składu się właśnie tworzy.

Jedynym kryterium (bardzo naciąganym z resztą, z powodów całkiem innych realiów dla obu drużyn) jakie mi przychodzi do głowy to porównania efektów, jakimi są mistrzostwa, Puchary Polski i rundy w pucharach.
Dlatego z ja bym się wstrzymał z ocenami i z wolną głową (czyli bez jęczenia że "jak grał Żuraw z Frankiem to było różowo") będę oglądał Wisełkę w lidze i pucharach. Pomimo chłodnego i w miare możliwości racjonalnego analizowania rzeczywistości, będę oglądał drużynę której kibicuję z niezachwianym optymizmem. Czego i Wam życzę
Odpowiedz cytując