Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.07.2011, 09:15
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Na jednym z wiślackich portali czytałem jakiś czas temu, że Tauron był blisko umowy sponsorskiej z Wisłą i zdecydowanie wolał nasz klub od Śląska (z całym szacunkiem, ale to dużo bardziej medialna marka) ale musiał podpisać sponsoring właśnie ze Śląskiem na osobiste i bezwarunkowe polecenie Grzegorza Schetyny. Biorąc pod uwagę specyfikę tej firmy (z tego co pamiętam wciąż większościowy udział państwa) i zaangażowanie Grzegorza w sport we Wrocławiu wersja jak dla mnie bardzo prawdopodobna... i bardzo mi się ona z wielu powodów nie podoba.
Grzegorz S. to lepiej niech się we wrocławski sport już nie angażuje - jego ostatnie osiągnięcia to zadłużenie Śląska na potęgei spuszczenie do 3 ligi,oraz doprowadzenie do wymazania z mapy koszykarskiej Polski Wrocławia. U kibiców raczej ma przechlapane.......
Bardziej podejrzewałbym kwestię finansową w tym zakresie - w Śląsku mówi się o kwocie ok. 3 mln zł rocznie, być może oczekiwania władz Wisły były wyższe. Ponadto we Wrocławiu Tauron jest sponosrem llicznych instytucji - min. Opery, więc podejrzewam, że mogły tutaj mieć sympatie zarządu....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując