|
[QUOTE=tarantulaw2;1124481]Dobre Sobie panie dorosły.
Pax.
Z wiślackim pozdrowieniem.
Ma rację, nie ma racji...
Piłkarz klasy Marcelo zdarza się bardzo rzadko, zaś ogrywanie Bunozy jest zwyczajnym postępowaniem wobec młodych piłkarzy wchodzących do drużyny. Sugerowałbym raczej nie czynić takich porównań i nie ustawiać Bośniakowi poprzeczki zbyt wysoko.
Generalnie problem jest gdzie indziej a w tym że nie mamy kilku (3,4) utalentowanych młodych wilczków. I tak w ataku chciałoby się widzieć fajnego młokosa, tyle że jak nie wykupiliśmy obrońcę Cikosa to i z napastnikiem Bitonem może być bieda. A Ja bym tu widział takiego Kucharczyka ( z L) lub kogoś podobnego a tu ni ma, ot co. Podobnie w pomocy wśród graczy ofensywnych. Kiedyś byli Błaszczykowski, później pojawili się Małecki i Ćwielong, a teraz ni chu chu. W defensywie w linii pomocy gra (wiem, wiem baaaardzo stary, no cóż pozostanę przy swoim że jednak dość jeszcze młody) Wilk i ...nic. W obronie na rezerwie Bunoza. ... Hmm to jest tak, gdyby taki Burliga lub Brud byli reprezentantami kraju i grali w pierwszym składzie to nie byłoby problemu, a tak jednak coś na rzeczy jest.
Okienko transferowe praktycznie domknięte (z wyjątkiem Jovanovicia) czyli deliberować raczej nie ma o czym. Jednak w kolejnych transferach dobrze by było pomyśleć nieco szerzej o naszej kadrze nie kierując się tylko doraźnością. RAZ Polacy, DWA "młodzi i perspektywiczni" i nie wypożyczenia, ale transfery definitywne. Wiem to kosztuje i jest ryzyko, ale kiedyś będzie trzeba je podjąć.
[FONT=Calibri][/FONT]
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.07.2011 o godz. 16:23.
|