Wyświetl pojedynczy post
Piotson
Banita

Od: 10.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2011, 13:19
Każdy z wypożyczonych ma opcje pierwokupu, więc jak się okażą że są dobrzy to ich podpiszemy na załóżmy 5 lat, więc nie widzę żadnego problemu tutaj.
Bunoza przed kontuzją rezerwowym nie był. 7 meczów bez straty bramki było za sprawą też jego bardziej niż przyzwoitej gry. W jego przypadku sytuacja jest analogiczna do Marcelo. Brazylijczyk ogrywał się przy Głowackim i doświadczonym Cleberze a Bośniak ogrywa się przy Chavezie i o wiele bardziej doświadczonym od Clebera Jaliensie.
Za kilka lat może wyrosnąć na świetnego obrońcę. Bunoza robi szybkie postępy, wystarczy zobaczyć jego pierwsze mecze i porównać z końcówką rundy jesiennej, postęp u niego jest. Niech robi systematycznie takie postępy a będzie z niego kawał obrońcy. Kurto głębokie rezerwy, ale Pareiko wiecznie bronić nie będzie, w tym sezonie na pewno kilka meczów będzie odpoczywał i Kurto oraz Jovanić otrzymają szansę. Właśnie Jovanić, o nim zapomniałem wypisując perspektywicznych piłkarzy. Jak na bramkarza młody, trenuje z dobrym trenerem, ma na kogo podpatrywać na treningach (Sergiey). Pewnie dostanie w tym sezonie szansę bronienia w kilku meczach i myślę że coś z niego będzie.
Wilk nie jest młody on ma 25 lat(!) owszem jest perspektywiczny, ale nie młody. Sobol gra w wieku 35 lat, czyli przed Czarkiem 10 lat gry w naszych barwach, chyba że będzie chciał odejść.
I jeszcze apropo ceny za Marcelo. Przyszedł do nas z wolnego transferu, co nie znaczy że był za darmochę, coś mi się kojarzy, że wysokość prowizji wyniosła około 300k Euro czyli nie mało, za Jovanovicia nie zapłacimy więcej niż 400k jestem tego niemal pewny. Za 700k Valkcx by znalazł 2 obrońców tej samej klasy. Czyli różnica w cenie Marcelo a Jovanovicia nie jest taka duża.
Odpowiedz cytując