Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2011, 23:22
krzykacz napisał(a):Wyświetl post
Nie uważam, że w kontekście komuchów mamy rozmawiać tylko o PiS ale kiedy poruszyłem temat PiS Twoja odpowiedź brzmiała mniej więcej "a Komorowskiemu doradzał Jaruzelski, a PO, PSL, SLD to banda czerwona jak dupa pawiana". Wszystko prawda ale Twoja wypowiedź obrazuje jak odbijasz piłeczkę i trochę trudno Ci przyjąć, że partia Kaczyńskiego nie jest wcale nieskazitelna. Co do tego czy Polacy są debilami to uważam, że jeżeli partia, która podnosi podatki, za której rządów rośnie inflacja, infrastruktura jak leżała tak leży, bezrobocie poza sezonowymi spadkami wciąż jest wysokie, nie zyskujemy nic w dziedzinie bezpieczeństwa energetycznego,odbierana jest wolność słowa, tworzony jest grunt pod pedalskie małżeństwa, taka partia ma wciąż wysokie poparcie- to określenie "debile" samo ciśnie się na usta. Jeżeli sondaże w ogóle nie oddają rzeczywistości to oznaczałoby, że albo: a) ludzie rezygnują z własnych poglądów i głosują za sondażami (więc tym bardziej są debilami) albo b) wybory są fałszowane (a jeżeli tak jest to wypada czekać na dzień, w którym jak pisał Mosdorf: "kula z pistoletu, a nie kartka do głosowania zdecyduje" i mieć nadzieję, że celniej będą strzelać patrioci). Jeśli chodzi o likwidację "elit" komunistycznych to nie wiem czy doczytałeś mój post ale ja jestem jak najbardziej za, tyle że Wiślak68 mi zarzucił, że chodzi mi tylko o zabijanie, a nie o faktyczne przemiany w Polsce, więc mu odpowiedziałem. Fakt, że ludzie stojący za największymi mediami nie chcą powrotu PiSu jest oczywisty, wystarczy prześledzić początek dzisiejszych "Faktów" (pierwsza wiadomość: awantura wewnętrzna w PiSie, despota Jarosław przywraca porządek, a PiSowi i tak spada poparcie). Jeżeli jednak duża część Polaków to kupuje to po raz kolejny ciśnie się na usta słowo "debile". Nie miałem na celu atakować Ciebie personalnie, dziwie się jedynie, że bronisz honoru partii, którą popierasz jak niepodległości, a pierwszym argumentem jest dość dziecinne "a tamci są jeszcze gorsi".
Tak odpowiadam, bo po co zastanawiać się czy PiS zasługuje na miano jedynej partii antykomunistycznej i roztrząsać czy jakiś pojedynczy były PZPRowiec w szeregach ma wpływ na całościową ocenę, skoro reszta sceny politycznej komunistów traktuje jako ekspertów i autorytety. Nie mówie zatem że PiS jest bez skazy, tylko ze porównując do reszty jest czysty jak łza . Tym z innych partii którzy mają pretensje o Kryżego czy Jasińskiego wypada przypomnieć przypowieść o drzazdze i belce.

Ludzie poglądy wyrabiają na podstawie informacji, jeżeli informacja jest fałszywa to nie można mieć pretensji do ludzi. Trudno uwierzyć że 20 lat po uniezależnieniu dalej nie wolno wierzyć mediom. Mało tego zwykle jest dokładnie odwrotnie niż media podają, a im ważniejsza dla państwa sprawa tym taka nieufność jest bardziej wskazana. Jak w takim razie wyborca ma dokonać mądrego wyboru? Jeżeli jest odważny zagłosuje przeciw wychwalanym, za oczernianym, narażając się na drwiny i szyderstwa. Nie każdy ma na to ochotę, dlatego dla przysłowiowego świętego spokoju skreśla co podpowiadają sondaże albo umywa ręce. Dlatego jedyna szansa to uświadomić ludzi jaka jest rzeczywistość bez ściemy i koloryzowania,wtedy kazdy sam w oparciu o prawdziwe informacje podejmie decyzje. I założe się ze będzie ona słuszna. Niech przykładem i dowodem będą Węgry.
Hej Nasz TS !!