|
Reputacja ligi wzrasta, aby wzrastala klub musi awnasowac w krajowym rankingu wspolczynnikow. Szprotson to, ze masz 14 miejsce to nie znaczy, ze reputacja ligi nie urosla, urosla ale malo. Awansuj jeszcze wyzej to kolejne kilka pkt CI podskoczy w reputacji ligi (mozna ja zobaczyc w edytorze FM).
Ja zrobilem maly eksperyment. Gralem jedynie WIsla i reputacja rosla tak jak u szprotsona, czyli cieniutko. Postanowilem wiec troche przyszalec i zaczalem gre od nowa, najpierw objalem Wisle, po sezonie czy dwoch Slaska, po nastepnych kilku sezonach Lechie i jeszcze pozniej Warte Poznan. Prowadizlem tyle klubow poniewaz zawsze grajac WIsla nie moglem liczyc na dobre wyniki w Europie reszty polskich klubow. Po objeciu 4 klubow, rozwinieciu ich wszystko sie ruszylo.
W rankingu klubow jestem juz na 6 miejscu, mam 3,5 gwiazdki reputacje ligi, polskie kluby dzieki reputacji ligi tez ciagle podnosza swoja. Wisla ma juz reputacje kontynentalna, razem ze Slaskiem i Lechia sa klubami rozpoznawalnymi na Swiecie. No i ogolnie im wyzsza reputacja klubu i ligi to mozna powiedziec z automatu lepiej sie gra z najlepszymi klubami w Europie. Wcale nie trzeba jakichs super pilkarzy sciagac a poziom meczow sie wyrownuje bo klub ma zblizona reputacje do rywala.
Jak widac mozna w tym FMie zbudowac silna lige i silne kluby. Problem tylko w tym ze aby to zrobic to trzeba albo samemu prowadzic kilka klubow i nabijac nimi pkt w Europie albo liczyc, ze komputer bedzie dobrze prowadzil polskie kluby (czego jeszcze ani razu nie ujrzalem)
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
|