|
szprotson
Nie każdy tak jak Ty jest fanem wiekowego Olisadebe. Nie dziwię się Gdańszczanom ze go nie chcą. Ja też bym go nie chciał w Wiśle (Tak jak nie byłem zwolennikiem Żurawskiego czy powrotu Clebera z Rosji). Lechia nie gra w pucharach, po co ma inwestować w starych "dziadów" ogranych w Europie? Kontrakt pewnie by chciał za 10 młodych kopaczy. Po co im to? To My mamy zespół na 1 sezon (pucharowy). Co za rok jak nie wejdziemy do pucharów? Zostaniemy z wielkimi kontraktami wiekowych Lameya, Iliewa, Jaliensa itd których nikt nie kupi, a oni nigdzie nie odejdą bo już ich nikt nie będzie chciał. Po co Lechia ma iść tą drogą? Nie stoją pod ścianą jak My - albo teraz albo.... Lepiej inwestować na ich miejscu w bardziej perspektywicznych piłkarzy (wg mnie).
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|