|
Lukaku został mi zaproponowany przez jego menadżera !
Więc skoro Ci proponują zawodnika, to jego obecny klub nie będzie robił problemów z odejściem i zawodnik raczej jest chętny.
Czemu się udało ? Bo jak zdobywasz LM to Twoja ranga , tzn ranga klubu wzrasta. Już nawet nie chodzi o ten ranking że jestem 3 klubem europy, ale im więcej razy zdobędziesz LM tym łatwiej Ci ściągnąć zawodników.
Ale nie zawsze, bo np. Van Persie jak miał 33 lata to nie chciał do mnie przyjść. Klub się zgodził, ale jak już podpisujesz kontakt z zawodnikiem to masz opcję podawać mu zarobki, premie, do kiedy kontakt itd, a tacy emeryci zawsze mi pokazują " ZAWODNIK NIE JEST ZAINTERESOWANY PRZEJŚCIEM DO TWOJEGO KLUBU " .
W ogóle mam problem ze scoutingiem, zobaczcie sami. Mam tych samych od 7 lat, i paru zagranicznych zatrudniłem. Mam problem z wyszukiwaniem juniorów, zawsze mi ich menadźerowie dają CV takiego grajka.
A żeby mój człowiek mi takiego znalazł to słąbo ;-/
Poradzi ktoś coś ?
A ! Jesli chodzi o kluby partnerskie:
Znicz Pruszków
Kszo Ostrowiec
Tiajnij - Chiński klub, który ani razu nie zaproponował mi sprzedaży grajka, ani anwet wypożyczenia !. A kasują co roku ode mnie bodaj 2 mln złotych. Więc podziękuje im za współprace nawet teraz :0
Olympic Marsylia
Liverpool
Olimpic Lyon
Juventus
Arsenal
możecie się złapać za głowy i mówić jaki zajebiste kluby finalne tylko...co ja z tego mam ?
Że co sezon dadzą mi 600 c zy 800 tysięcy złotych ?
To żadne pieniądze dla mnie. Finalne charakteryzują się tym, że dają Ci kase i sparing zagrasz z nimi przed sezonem i tyle/
Chociaż raz OM wypożyczył mi środkowego pomocnika o wartości 20 mln złotych. 21 latek . No i co ? Ja mam opcję zaznaczoną " NIE POKAZUJ WYPOŻYCZEŃ " i przez cały sezon nie grał, nie był zarejestrowany do żadnych rozgrywek bo był ukryty hehehe
Kiedyś grając Manchesterem United ściągnąłem 19letniego Mateja Delacia, póxniejszego bramkarza Chorwacji który w wieku 25 lat został uznany za najlepszego bramkarza świata, dostał złotego trampka czy coś. Także chciałem go ściągnąć do Wisły. Za 20 mln złotych. Trwały negocjacje, klub zaczął negocjować z Delaciem i wycenili go na 80 baniek. Zgodziłem się podjarany że będę miał najlepszego bramkarza europy niebawem. ( U mnie zawodnik który ma 28 lat idzie na sprzedaż, jest za stary dla mnie, jak będzie miał 29 czy 30 to raczej go nie sprzedam ). I co ? Nie chciał przejśc do mojego klubu...
Więc nie zawsze się daje
Powód: DELAC
Ostatnio edytowane przez boczek : 10.07.2011 o godz. 18:10.
|