Wyświetl pojedynczy post
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2011, 10:56
Tak się składa, że nieopodal mnie mieszka Serb, który przyjechał do Polski studiować na UJ. Po studiach dostał u nas dobrze płatną pracę na terenie naszego kraju w Serbskiej firmie działającej na terenie Polski. Jest maniakiem futbolu, oraz fanatykiem Partizana. W realiach polskiej piłki też się orientuje bdb. W świetle naszych ostatnich wzmocnień rodem z Serbii przez kilka dni polowałem na niego aby zapytać się o nasze nowe "gwiazdy". I tak właśnie wczoraj mijając go na ulicy udało mi się go troszke przepytać. Co do Ilieva to jego zdaniem, Wisła zrobiła dobry interes i będzie on wyróżniającą się postacią ekstraklasy. Natomiast co do Jovanovicia to twierdzi on, że zawodnik ten nie jest wart więcej niż 200 tyś E, w Serbii miał reputację zdolnego zawodnika, nigdy natomiast do końca tego nie potwierdził. Zagrał co prawdę kilka świetnych meczy nawet w europejskich pucharach, ale nie potrafił sobie na dobre wywalczyć miejsca w podstawowej jedynastcę Partizana. Notorycznie popełnia proste błędy w obronie (co niejako już pokazał w naszych sparingach), wg. niego lepiej spisuję się jako prawy obrońca niż stoper, ponieważ potrafi fajnie zagrać w ofensywie, i jego błędy na boku obrony nie kosztują drużyny tak wiele niż kiksy na stoperze. W Serbii uchodzi również za gracza bardzo konfliktowego, zawsze mieli z nim problem natury wychowawczej. Co ciekawe jego zdaniem wśród większości kibiców Partizana podobno panuje ogólne przekonanie, iż jego odejście wyjdzie zespołowi na dobre, gdyż poprawi się atmosfera w zespole.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując