Wyświetl pojedynczy post
Aaarrgh
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2011, 13:08
Angmir napisał(a):Wyświetl post
Tylko po co JW marketing ? żeby przyciagnąć ludzi na tą ruine ? I tak w Warszawie nie ma kibiców Groclinu.
Chyba po raz pierwszy JW mówi o pozasportowych planach na przyszłość. Klub potrzebuje więcej kibiców, mogą być to kibice sukcesu (ja tak trafiłem kilka lat temu na to forum). Jasne, że Legia ma kilka razy więcej kibiców i przez lata to się nie zmieni. Zauważyłem ostatnio, że wśród ludzi nie będących zadeklarowanymi legionistami, cieszymy się szacunkiem i sympatią (oni nie interesują się KRS-ami i tym, jak klub awansował do ligi). Gdyby do tego dołożyć jakiś sukces i grę na narodowym to ... rewelacji pewnie nie będzie, ale frekwencja powoli pójdzie w górę. Problemem jest to, że ci niezwiązanie z piłką ludzie mają w głowach zakodowane, że ja jako polonista muszę się strasznie bać legionistów. Czyli problem jest mentalny. Potrzebna jest albo praca "u podstaw" (już to robimy - wolontariusze urabiają dzieciaki w szkołach a nawet w przedszkolach), albo ludzie, którzy nie mają pojęcia, że z powodu szalika możesz dostać po buzi.
Odpowiedz cytując