Wyświetl pojedynczy post
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2011, 10:06
UcheJ napisał(a):Wyświetl post
Ja powiem to tak. Moim zdaniem oglądałem mecz Wisła-Rapid i moje wnioski są proste. Rapid zagrał dobrze pressingiem, to za mało powiedziane zagrali bardzo bardzo dobrze pressingiem. Ale oprócz tego wszystko inne mieli średnie! Z Wisła jest ten jeden problem że jak jest pressing to jesteśmy w czarne.... pupie jak zawsze. Zawsze tak było. Maskaant uczy naszych jak wychodzić z pod pressingu i jest to pierwszy trener który to robi!!! I w tym meczu widziałem wiele dobrych wyjść z pod pressingu przeciwnika lecz brakowało przejścia do ataku lecz i tak jesteśmy 100 razy lepsi w tym elemencie niż przez wszystkie lata jakie Wisła grała. Nasza drużyna jest lepsza niż za czasów Kasperczaka nie boje się tego powiedzieć. Nawet jak nie wejdziemy w LM to i tak jest najlepsza. Nie ma Polaków i bardzo dobrze! Jesteśmy ciency!!! Prawda Boli? Ale taka jest rzeczywistość. Jednego jestem pewien nikt z zagranicy w naszej drużynie nie odstawi nogi i nie przejdzie obok meczu bo mają ambicje (nigdy nie widziałem żeby ktoś z nich przeszedł obok meczu, może komuś nie szło ale zawsze biegają żeby polepszyć wynik) a ta garstka Polaków która jest u nas jest najlepsza od lat jeśli chodzi o mentalność i psychikę. Mały napewno da z siebie wszystko nawet jak nie będzie mu wychodzić to będzie zapier... Sobol może i stary ale serce ma do gry, Wilk Ma ambicje i Pasuje do Wisły jak ulał. Nie puszy się jak głupi jak coś mu wyjdzie lub strzeli gola. To mi się podoba. A co było kiedyś? Brożki? Szanuje ale w pucharach to dno nigdy drużyny nie pociągli do przodu. Mógłbym tak pisać dalej i dalej o Polakach i ich mentalności przegranych. Klubie jest tylko chyba jeden Polak którego nie lubię za mentalność to Garguła on w piłkę grać nie umie a co dopiero o psychice pisać.

Rzadko piszę na forum bo jak czytam nie które wpisy to płakać się chce. Choć miałem ochotę coś napisać w końcu. Jak ktoś mnie zjedzie i się oburzy moim postem to mi to wisi i powiewa.

Pozdrawiam Wiślacką Brać
UcheJ
Zgadzam się absolutnie z wszystkim co napisałeś,poza jednym faktem
Paweł Brożek w ostatnich latach Wisły to był naprawdę walczak,we wcześniejszych sezonach faktycznie było z tym źle ale nie tylko u niego

Aha no i z tym że obecna Wisła jest lepsza od tej Henia Kasperczaka to bym polemizował.Footbal od tego czasu tak się zmienił że takie porównania nie mają większego sensu
Drużyna Kasperczaka była totalnym dominatorem w polskiej lidze,a w Europie o niej usłyszano,obecna zdobyła mistrzostwo w niezłym stylu i to na tyle.

Jedno chyba jest pewne awans do Ligi Mistrzów przebije wszystko

Aha co do Garguły że nie potrafi grać w piłkę to ostre słowa,w Reprezentacji i Bełchatowie potwierdzał że ma talent,przeszedł do Wisły kontuzjowany i na razie nie pokazał wszystkich swoich umiejętności,ten sezon na pewno pokaże czy jeszcze jest w stanie Łukasz coś pokazać
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 09.07.2011 o godz. 10:18.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując