Wyświetl pojedynczy post
Szarny
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 14:05
Gdyby to Wisła wczoraj wygrała 2-0 po takiej grze jaką pokazał Rapid to na forum byłoby jeszcze więcej narzekania. Że farciarski wynik, że rywal lepiej grał piłką, że zamiast się przy niej utrzymywać to co drugie akcja to długa piła od obrońcy do napastnika, że to tylko zamazuje rzeczywisty obraz, bo powinnien być remis albo nawet w dupe.

Rapid grał agresywniej, faulowali dużo częściej niż Wiślacy, bardziej zależało im na wyniku niż na prowadzeniu gry. Swoje osiągnęli, byli skuteczni w tych jedynych sytuacjach jakie stworzyli, ale piłkarsko moim zdaniem odstawali od nas, czego się nie spodziewałem. Rzadko potrafili wymienić więcej niż 4, 5 podań, większość to były przerzuty od bocznych obrońców do skrzydłowych albo dzidy na napastnika.

Wisła pokazała dużo więcej ciekawych, składnych kombinacji, brakowało jedynie szczęścia w decydujących fragmentach (setki Sobola, Ivicy, Genkov i Kirm też mieli świetne okazje). Wiele razy potrafiliśmy fajnie poklepać piłką w środku pola, czy pod bramką Rapidu. Było kilka efektownych wyjść spod presingu, gdzie większość podań grana była na pierwszy kontakt.

Przegraliśmy. Trenerzy i piłkarze muszą teraz wyciągnąć wnioski dlaczego tak się stało mimo że rywal stworzył mniej sytuacji i ogólnie sprawiał wrażenie (przynajmniej dla mnie) zespołu klase gorszego od nas. To tylko sparing, z takiej porażki może wyniknąć tylko coś dobrego, więc nie wiem na cholere tu się ludzie tną...

PS. A ten meczowy shoutbox to pokemonom w prezencie na wakacje od adminów forum tak? Żal było to czytać, szczególnie podjazdy w kierunku Lameya.
Odpowiedz cytując