Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.07.2011, 13:33
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czemu niektórzy mają coś do tego Voskampa. Nie wierzę, aby 1 liga holenderska była słabsza od naszej 1 polskiej. A 29 goli robi wrażenie. Nie pogniewałbym się, gdyby ten napastnik trafił do Legii. Wg mnie lepszy taki gość który napieprza gola za golem (nawet w lidze niżej w Holandii) niż jakiś 'perspektywiczny' piłkarz z Serbii/ Bośni/ Chorwacji itp z 5 golami w 30 meczach. Dla mnie ten pierwszy daje jakieś szanse na zdobycie trochę goli w polskiej lidze, ten drugi zaś nie za bardzo. Przecież wiadomo, że żaden polski klub nie jest w stanie kupić króla strzelców najwyższej klasy rozgrywkowej w Holandii, dlatego trzeba wyławiać piłkarzy z niższych lig, którzy się wyróżniają i to bardzo. A to, że nie jest rozchwytywany przez kluby z Holandii pokazuje tylko, że mają tam kryzys finansowy i tyle. A takiemu Ajaxowi czy PSV nie jest potrzebny, bo mają swoich napastników.
Ale już taki Hanover z Niemiec mógł się połasić na niego skoro taki dobry
(Tak żartem )

Teraz nic nie można powiedzieć - może gość wypali w lidze i dwóch napastników Śląska - Diaz i Voskamp będą nie do zatrzymania. Mnie jedno nie przekonuje u niego - grał już w wyższej klasie w Holandii i sobie nie poradził. 5 czy 6 goli to słaby wynik. Niedzielan więcej w jednym sezonie strzzlił a tak to podobne osiągnięcia. No ale właśnie za to się chcwali dyrektorów sportowych że wyciągają z pozoru "przeciętnego" kopacza a potem gwiazda że hej. Tego życzę Śląskowi dwóch super napadziorów
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując