Matejas_ napisał(a):

Od kiedy to Carefour, Auchan, Real i Tesco to prywatne sklepy polskich drobnych przedsiębiorców? Komu dają zarobić? Krakusom czy może Niemcom, Francuzom i Bóg wie jeszcze komu! Chyba, że mówisz o zapiekankach w okrąglaku na żydowskim
Nie próbuj mi wmówić że gość z Wieliczki, Krzeszowic, Proszowic, Miechowa czy innej osady przyjeżdża na zakupy do centrym Krakowa i daje zarobić Krakusom, bo nie kupuje wędlin u Szubryta, pieczywa u Buczka, nabiału pod Halą Targową, warzyw i owoców w warzywniaku u Kryśki tylko leci z wózkiem napchanym po hipermarkecie
|
i widzisz kolego tu się bardzo mylisz.sam mam sklep w jak to określileś "osadzie"i niestety wielu klientów ucieka do galerii czy to krakowskeij czy kazimierz czy też bonarki.nie sa to moje przypuszczenia,ale slychac to z rozmów między nimi w sklepie.i o ile Carrefury i Auchany są sieciami zagranicznymi,to w galeriach wiele jest firm polskich w tym krakowskich.i nic Ci nie wmawiam,tylko wydaje mi sie,że Galeria Krakowska jest tak bardzo w centrum,że bardzeij chyba sie nie da?
panew
może się źle wyraziłem.nie mam nic przeciwko temu by oplaty były,ale nie trafiają do mnie argumenty,że nie mam gdzie zaparkować bo "obcy" zajmuja miejsca więc trzeba im dowalic opłaty.w ten sposób.gość z Kazimierza nie bedzie mógl zaparkować na Kleparzu bo w końcu tam też bedzie "obcy".wyjezdżając ze znajomymi z drugiego końca Polski do Wieliczki jak zobaczą blachy KR to tez trzeba będzie dowalić,bo w końcu "obcy"?żeby wprowadzać poważne ograniczenia w centrum,trzeba NAPIERW zapewnić łatwy dostęp do niego
,a późneij wprowadzać ograniczenia.i tak długo jak instytucje publiczne będą znajdowały sie w centrum nie będą posiadały swoich parkingow to musimy sie pogodzić z tym,że ludzie będą zmuszeni do tegoż centrum jeździć.sam to przerabiam z córką,która ma problemy z nogą i do szpitala jeździmy na strzelecka.mnie stac by placic 5 zł za godzinąę parkingu (wizyta trwa ok 3 godz)a innych?