Wyświetl pojedynczy post
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2011, 18:13
Drozd nie ma szans abyś mnie wciągnął w dyskusje ze sobą z jednego powodu ja wiem że do swoich racji Ciebie nie przekonam. zresztą w odpowiedzi dulliemu zawarłem chyba wszystko.

PS. nie rozumiem jednego co to oznacza młody wykształcony? bo coś mi się wydaje że nabiera to określenie coraz bardziej negatywnego wydźwięku właśnie przez takie osoby jak Ty. Co w tym złego że studiuję? Powiedz czy w PiSie nie ma ludzi z wyższym wykształceniem i w dodatku młodych? Używasz go myśląc że kogoś obrazisz? wręcz przeciwnie.

dulli- coś mi się wydaje że nie przeczytałeś tej definicji
,za linkiem: Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobiste,często także gotowością do poświęcenia dla niej własnego zdrowia lub życia oraz pracy dla jej dobra.

i jeszcze jeden: Patriotyzm oznacza także postawę prospołeczną przejawiającą się również w pozytywnym działaniu na rzecz rozwoju swojej lokalnej społeczności w różnego rodzaju przedsięwzięciach o charakterze kulturalnym, politycznym i społecznym; uczestnictwo w wyborach, świadomą postawą obywatelską.

Czy praca w szpitalu jest dla dobra Polski? tak. bo jeżeli ktoś to robi z pobudek czysto społecznych i w duchu oddania swojego czasu dla Polski to jest to patriota.
owszem są osoby które robią to dla siebie aby wpisać w CV.
Zresztą podobnie na wojnie ten kto wspiera daną armię bronią wcale nie musi być patriotą a ten co w niej walczy w cale nie musi myśleć o kraju.
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy