Jakiś czas temu pisałem tutaj o moich wątpliwościach na temat sposobu i trybu wchodzenia na mecze mając KK. Wysłałem zapytanie do Wisły (
[email protected]). Oto moja korespondencja:
Cytat:
> Witam serdecznie,
> Zwracam sie z ogromna prośba aby został przypomniany, wyjasniony regulamin wchodzenia na nasz stadion. Szczególnie
> czy zaszły jakieś zmiany w związku z całym zamieszaniem w wokół kibiców itp.
> Moje pytania i wątpliwości dotyczą w szególności:
> 1. Czy mając kartę kibica (KK) i nabity na nia bilet/karnet trzeba mieć potwierdzenie zakupu biletu/karnetu w formie papierowej? Czy ochroniaz ma prawo porosić nas o pokazanie potwierdzenia
> zakupu biletu/karnetu, który jest wbity na KK (po tym jak bramka / system nas przepuścił sprawdzając nasza KK)?
> 2. Czy mając KK i nabity bilet / karnet na ta kartę mamy obowiązek pokazania dowodu osobistego ochroniarzowi? Jakie inne dane oprócz zdjęcia i numery PESEL interesują ochroniarza, skoro te dane
> są umieszczone na KK. Nie mowie tutaj o pokazaniu KK w celu sprawdzenia zdjęcia z osoba posługujaca sie KK ale o sprawdzenie przez ochroniarza zdjęcia i numeru PESEL z KK i dowodzie osobistym > (przeciez to bylo sprawdzane przy wyrabianiu karty a zdjęcie było robione na miejscu).
> 3. Czy mając kupiony karnet na KK będzie możliwe wykupienie jednego biletu na sektor rodzinny? Chce wyrobic karnet ale chciałbym tez raz zabrac swoje dziecko na sektor rodzinny, czy będzie to > mozliwe?
> Bardzo prosze o ustosunkowanie sie Klubu w tych kwestiach, szczególnie przed rozpoczeciem sprzedaży nowych karnetów.
witam,
1) na karnecie potwierdzeniem jest umieszczona na nim naklejka, natomiast do biletu nabitego na kartę potrzebne jest papierowe potwierdzenie np. w przypadku kiedy karta nie zadziała przy wejściu lub gdy steward zapragnie sprawdzić czy siedzi się na swoim podsektorze/miejscu.
2) posiadania dowodu osobistego jest wymagane zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie imprez masowych. oprócz zdjęcia i numeru pesel ochroniarza mogą interesować takie dane jak imię i nazwisko kibica.
3) na jedną osobę może przypadać tylko jedna wejściówka, tak więc posiadacz karnetu nie może kupić dodatkowego biletu dla siebie. pozdrawiam
|
Tak więc trzeba miec potwierdzenie biletu i dowód osobisty - mimo, że Imię i Nazwisko równiez jest na KK.
Troche to chore, bo wygląda na to,że KK nic nie daje - nadal trzeba miec papierowa wersje biletu oraz dowód osobisty.