Wyświetl pojedynczy post
Hanys
Senior Member

Od: 11.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.07.2011, 17:12
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Przed Szczesnym, to jeszcze dluga, dluga droga...zagral dobry mecz i tylko tyle. Wiekszosci pilek nie mial prawa puscic, bo wszystko lecialo prosto w niego. Do Boruca to jeszcze bardzo wiele mu brakuje. Po drugie - raczej nie bedzie gral w przyszlym sezonie w I-szym skladzie. Wenger zaskoczylby mnie i nie tylko mnie, gdyby postawil na Wojtka.
Co do samej taktyki, to nie mozemy grac z powaznymi przeciwnikami 1 napastnikiem, bo wtedy poprostu nie potrafimy oddac celnego strzalu na bramke. Optymalne zestawienie, to 2 szybkich, przebojowych, bocznych pomocnikow wspieranych przez 2 bocznych obroncow. W srodku pomocnicy o charakterystyce raczej defensywnej, tzn. typowy def mid - Dudka/Kazmierczak/M.Lewandowski i typowy sr. pomocnik - Matuszczyk(innego nie mamy, bo Murawski jest bez formy, a w formie to daleko mu do np. Swierczewskiego). W systemie 4-4-2 nie widze miejsca dla Obraniaka i Mierzejewskiego. Mam tez powazne obawy co do tego, czy Beonisch(jesli ten w ogole wroci na boisku, a jesli wroci, to czy wywalczy sobie miejsce w skladzie) i Piszczek moga jednoczesnie wystepowac na placu, bo obaj sa dobrzy w ofensywie, ale kiedy trzeba bronic, to juz nie jest tak rozowo.
Skończcie już z tym Kazimierczakiem - przecięz to jest jakiś drwal dobry jedynie na Polonię Bytom...
Murawski bez formy - w ogóle po co taki stary dziadek w kadrze? Wywaliłbym go pierwszego - w jego miejsce Matuszczyk.
M. Lewandowski też się już wypalił i nie ma co stawiać na kogoś przed emeryturą.
Odpowiedz cytując