Cytat:
Moment, ale ja napisałem, że taka sytuacja to nie jest skandal? To oczywiste, że to nie jest sytuacja, która powinna się wydarzyć, ale dalej uważam, że to nie jest miejsce do załatwiania takich spraw.
Rozumiem, że płacze Traore, że mało zarabia w Lechii również uważacie za stosowne bo przecież może jak trafi media będą o tym pisały to dostanie taki kontrakt jaki chce albo go puszczą do innego klubu?
|
Wiesz, tu chodzi o co innego. Maaskant to trener zachodni, przyzwyczajony do pewnych
standardów . Już pal licho jakieś centrum szkoleniowe, boiska, oświetlenie, można powiedzieć widziały gały co brały (1 boisko). Ale to on odpowiada za tę drużynę, za jej wyniki i ewentualne kompromitacje, swoją własną głową. Jeżeli drużyna wraca do Krakowa, a dla nikogo, tym bardziej dla klubu, nie jest to tajemnicą, to żeby boisko nie było przygotowane? Facet miał w planie jakieś taktyki, ćwiczenia, grom wie co, a tu przychodzi rano przed treningiem i widzi co widzi? Inaczej po prostu widzimy tą sytuację, dla mnie to jest taki skandal że nawet pójście z tym fizycznie do gazety jest wg mnie uzasadnione.* Powtórzę - on odpowiada za drużynę, a ktoś nie dopilnował swojej roboty i zburzył mu plany.
Nie porównuj Traore bo to zupełnie inna sprawa. Tu pojedynczy piłkarz, tu klub. Tu temat kasy, tu spełniania swoich zasranych obowiązków, nie ma nawet co tego komentować.
*nie wiemy skąd o tym dowiedziały się gazety ani na ile to prawda