|
Wiem, że jest już temat o Football Managerze, ale tu jest nieco inna sprawa, a nie chciałbym, by dyskusja rozmyła się wśród rozmów o rozgrywce, dlatego prosiłbym moderatorów o wyrozumiałość i nieusuwanie tego tematu.
Jestem odpowiedzialny za bazę danych Wisły do nadchodzącej edycji FM-a. Z pierwszym składem nie mam problemów, natomiast przydałaby mi się pomoc przy tworzeniu Młodej Ekstraklasy i drużyn juniorskich. ME planuję odwzorować całą, z niższych grup wiekowych co najwyżej najzdolniejszych piłkarzy. Jakiś tam ogląd mam, czasem bywam na ME, ale znawcą w tej dziedzinie nie jestem. Tak więc jakieś uwagi, szczególnie co do młodych wiślaków byłyby mile widziane.
Póki co z ME zrobiłem:
Chrapek - Prawonożny, główna pozycja OPL, może też z powodzeniem grać jako PL, PŚ i OPŚ. Dałem mu też jakieś tam umiejętności gry na prawym skrzydle. Niezły technicznie jak na ME, przyzwoita szybkość, drybling. Reszta bez rewelacji.
Brud - Prawonożny, PŚ, od biedy zagra też i po prawej stronie. Najlepszy na chwilę obecną chwilę zawodnik z Młodej Wisły, umiejętności dość zrównoważone, bez jakiejś jednej wybijającej się ponad resztę.
Skołorzyński - OP, w razie potrzeby też OL, solidny, choć bez rewelacji
Cygal - OL, nic nadzwyczajnego.
Stanek - PP, zagra też jako OPP i PŚ. Prawonożny, solidny jak na ME zawodnik.
Czekaj - prawonożny OŚ, może też grać jako OP.
Oznaczenia pozycji chyba jasne dla tych, co grają w FM-a?
Jeśli są jakieś uwagi, to pisać. Wszyscy chyba chcemy, by Wisła była jak najlepiej odwzorowana w grze?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!
UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
|