Reser napisał(a):

Ciekawie, że bez prawa pierwokupu. O ile z Diazem nie jest to dla mnie zbyt szokująca informacja, bo nie jest to piłkarz perspektywiczny, a i pewnie forma nie będzie aż tak duża że będziemy chcieli wykładać za niego gotówkę za rok, to z Bitonem dla mnie sytuacja jest niezrozumiała. Zawodnik 23 lata, nieźle zapowiadający się gracz. Ma szanse zaistnieć w naszej lidze, a tutaj nawet prawa pierwokupu brak.
|
Powiem tak jeżeli Biton jako tako sprawdzi się w Wiśle, strzeli przez sezon 10 bramek w lidze + kilka w pucharach to wyceniany będzie na 2 mln €. Nie mówiąc juz o tym co będzie jak okaże się gwiazdą i królem strzelców (na co szanse w 1szym sezonie są bardzo małe)
Zaraz mądrzy powiedzą że nie prawda, albo magiczny SV coś wymyśli, ale MOIM zdaniem tak sprawy będą wyglądać.
Dlatego wydaje mi się że jest to ruch identyczny co z Sivakowem - bierzemy gotowego do gry piłkarza na przyzwoitym poziomie, bo nie stać nas na kupienie kogokolwiek i chcemy mieć na rok czasu wartościowego zmiennika w składzie.
Przyszłości z nim w każdym bądź razie wiązać nie ma co. Niech zastępuje godnie Genkova w razie potrzeby. Za sezon odejdzie - gwiazdą czy nie.