|
Fajnie że rozmowa ma charakter raczej merytoryczny o naszej wyjściowej jedenastce, no bo przecież te transfery nie mogą być tylko budowaniem rywalizacji ( choć i ta w samym założeniu jest korzystna).
Iliew był w Serbii wybrany na piłkarza sezonu, Nunez robi niezłe wrażenie i te ponad 70 spotkań rozegranych w lidze argentyńskiej ( przy raptem 4 występach Riosa, przy czym obaj Argentyńczycy mają po 23 lata). Na prawej obronie myślę również że będzie w efekcie grał Jovanović a nie Lamey ... Ogólnie takie rozważania są bardzo śliskie, jak ich zobaczymy w grze to będzie można sobie wyrobić jakieś zdanie. A i ono musi uwzględniać proces aklimatyzacji ( vide Genkow). Diaz i Biton to raczej rezerwowi.
Powiem tak, życzyłbym sobie aby taki Nunez był lepszy na lewej obronie od Paljicia (choć obaj to raczej pomocnicy), albo taki Iliew był lepszy od Kirma, a zwłaszcza aby Jovanović grał na prawej obronie i aby był lepszy od ... Cikosa. Wiem, wiem gościa już u nas nie ma, no ale Ja bym sobie życzył abyśmy byli mocniejsi w porównaniu do składu z poprzedniego sezonu. W każdym meczu gra z reguły nie 11 a 14 piłkarzy. I bardzo liczę na pozytywne zmiany. Konkretnie na nowego ... Wilka, czyli kogoś kto zaczyna jako rezerwowy i ... daje czadu, wskakując do 11 wyjściowej.
PS. wszystko to przy założeniu że cała 6-tka jest nasza.
|