tomasz_19 napisał(a):

Robert Maaskant - "Dla mnie to bardzo ważne, by trenować na jak najlepszych boiskach, zaś boczne nie było zwałowane, a trawa nie była skoszona. Rosły kwiaty, grzyby, psy załatwiały potrzeby - złościł się trener. - Wiem, że Wisła ma problemy z bazą treningową, ale come on! Nie było nas dwa tygodnie i przyjechaliśmy do Krakowa tylko na dwa treningi. Czy to tak trudno narysować linie i użyć kosiarki? Gdybym wiedział, przyjechałbym o 1s w nocy i sam to zrobił. Ale byłem zły, gdy to zobaczyłem. "
kompromitacja niestety... ale nie trenera tylko ludzi odpowiedzialnych za stan boisk treningowych...
|
Brawo Maaskant za profesjonalizm na każdym kroku i nie liczenie się z adresatem swoich słusznych i bardzo potrzebnych uwag w tej sprawie. Panie prezesie Basałaj, Wisła to więcej niż czubek własnego nosa. Powinien się Pan wstydzić i natychmiast zabrać się do pracy. Dziękujemy za Holendrów, ale jak widać, dla nich samych to za mało, aby wyłącznie kręcić się im koło medialnego tyłka. Pora współpracować z nimi, także profesjoinalnie w roli prezesa klubu. Kasa już teraz musi funkcjonować nie tylko na piłkarzy, ale i na infrastrukturę sportową także. Wszyscy pracownicy, nie tylko Holendrzy i zagraniczni piłkarze, mszą funkcjonować profesjonalnie w tym klubie.
Może by tak Pan wypowiedział te same słowa co Maaskant, że jeśli w Pana przypadku mówiąc - zapomniałem zatrudnić ludzi do spraw organizacyjnych w klubie, lub ich przypilnować, to sam zakasać muszę rekawy i przygotować, choćby namiastkę potrzeb treningowych 1 drużyny

Jak ja bym chciał, aby Maaskant poprosił następnym razem, piłkarzy lub kibiców o prace społeczne na rzecz Wisły SA, w ramach szkolenia pozostałych pracowników klubu w pracy na rzecz klubu. Taka pożyteczna pokazówka, jest widać niezbędna i to najlepiej, przy medialnym zainteresowaniu, żeby tryby w zegarze Wisły, zapracowały wreszcie, jak należy.
No chyba, że i tutaj trzeba wymienić wszystkich polskich pracowników na zagranicznych, tak jak piłkarzy, aby Wisła była Wisłą na miarę nadziei Cupiała, co do standardów europejskich
Ps. wszystkiego najlepszego w dniu urodzin prezesa Basałaja, ale biznes is biznes, jak wykazał Maaskant na drug dzień po własnym ślubie.