szczebrzeszcz napisał(a):

ja nie mówie o stanie dróg czy ich koszcie, ale o tym że w ogóle są budowane, bo nie rozumiem argumentu że "nie ma nowych dróg"
są
a ile, za ile i w jakim stanie to inna sprawa
|
To ja Ci wytłumaczę. Tych nowych dróg jest tyle i są w takim stanie że tak jakby ich nie było. A biorąc pod uwagę jakie są drogie to lepiej by było jakby faktycznie ich nie było. Bo teraz nowo budowane drogi postrzegam jako najprostszą metodę wyciągnięcia kasy od państwa. Dlaczego mamy najdroższy kilometr drogi na świecie? Dlatego że gaz też mamy najdroższy? i paliwo? i cukier? i energię? Ogólnie sytuacja w Polsce jest dramatyczna, nic nie działa jak należy. Chyba że coś zaproponujesz. I to wszystko jest ta sama sprawa, cudak u władzy, przyczyna całego tego syfu.
Don Donson napisał(a):

A wiesz może z czego cena km autostrady wynika ? Bo napewno nie z tego kto jest przy władzy...
|
Nie wiem z czego wynika ale dziwne jest to że wybudowanie km w Niemczech jest tańsze niż u nas. I ktoś za to odpowieda. Nie płacz za planem Marschala bo wypisali nas z niego kumple Jaruzelskiego a gajowy mu ordery przyznaje. Jeżeli w jakiejś partii są komuniści to na pewno nie w PiS tylko w partiach tworzących koalicję "Nocnej Zmiany" czyli SLD PSL PO. I nie wciskaj kitu co by było gdyby, bo to delikatnie mówiąc śmieszne.