Wyświetl pojedynczy post
Dariusz
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2011, 16:31
wislacki napisał(a):Wyświetl post
A zdajesz sobie sprawę jakie ochłapy spadają Wiśle po zwycięstwie Amiki w Europie?
Naprawdę sądzisz, że te 13-15 pkt zdobędą dla nas rywale?
Po za tym z twojego postu wynika, że mam kibicować Legii tylko po to, żeby za dziesięć lat zamiast odpadać z Karabachem, odpadniemy z Arsenalem. Ciekawa propozycja, ale jednak nie skorzystam
Nie mówie, że te 15 pkt zdobędą rywale, teraz mamy ponad 10 pkt, po tym sezonie tracimy 4,5, wystarczy, że zdobędziemy w tym i przyszłym po 5 pkt i już będzie koło 15.
Nie mówie o zażartym kibicowaniu Legii, bo ja jej dużego sukcesu nie życze, ale dwa zwycięstwa w 3 rundzie el., remis w 4 i mi wystarczy jak na 4 mecze.
Nie uważasz, że sukces Wisły + jakiegoś jednego/dwóch zespołów = większa kasa w tych klubach = motywacja innych zespołów w Polsce= silniejsze zespoły = silniejsza liga = lepsze szkolenia/trenerzy/transfery = lepsza reprezentacja
Może troche nierealne na teraz, ale możliwe, że dzięki temu za 20-30 lat pójdziemy na mecz reprezentacji polski na stadionie Wisły i nie będziemy się wstydzić, że dostajemy w dupe od USA/Australii.
Ja osobiście 100 razy bardziej wolałbym, żeby w fazie grupowej LE zagrała Jaga, niż Legia, ale jak Legii się uda awansować płakał nie będę. Na pewno nie chciałbym, żeby Legia zagrała na wiosne w pucharach.
Najlepszym przykładem moich poglądów jest Celtic, który miał tak naprawde dwa świetne sezony, ale w słabej lidze nic większego na dłuższą mete nie zdziałał.
Odpowiedz cytując