Wyświetl pojedynczy post
kacpaw91
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2011, 14:36
Czy jest jeszcze ktoś poza mną kto widzi potrzebę reaktywacji drużyny rezerw? MESA niekoniecznie spełnia swoją rolę, poza tym rozgrywki 2, czy 3 ligi są na wyższym poziomie i najważniejsze - jest o co w nich walczyć.

Zakładając, że transfery Jovanovica, Diaza i Bitona się potwierdzą pobawiłem się w ustawienie składu

I: Pareiko - Jovanović, Chavez, Jaliens, Pajlić - Sobolewski, Wilk, Melikson - Małecki, Genkov, Iliev
II: Jovanić - Lamey, Czekaj, Bunoza, Nunez - Diaz, Mączyński, Jirsak - Burliga, Biton, Kirm
III: Kurto - Skołorzyński, Nalepa, Kowalski, Stanek - Brud, Czapa, Garguła - Chrapek, Szewczyk, Boguski
IV: Rado, Janik, Ligienza, Papież

I skład moim zdaniem najlepszy jaki możemy aktualnie wystawić na europejskie puchary. Dlaczego Jovanović na prawej? Otóż mam wrażenie , że aktualnie będzie tam trochę lepszy od Lameya. Aby nie robić zbyt wielu zmian w defensywie uważam, że Pajlić na razie powinien grać na LO.

II skład to skład złożony z potencjalnych zmienników. Dlaczego Czekaj na środku obrony? Nie mam zaufania do gry Kowalskiego z poprzedniego sezonu, a warto, aby czwartym środkowym obrońcą był ktoś perspektywiczny. Czekaj byłby raczej niewiele słabszy od Kowalskiego, a jest kilka lat młodszy.

III skład to skład złożony z zawodników, których można wypożyczyć bo mają małą szansę na grę. A mogliby się ogrywać. Poza Gargułą i Boguskim są to zawodnicy młodzi, szkoda, aby w tym wieku nie grali poważnych meczów. Gdyby istniały rezerwy to mogliby tam grać razem z częścią składu nr 2. Wtedy nie musielibyśmy młodzieży posyłać do klubów II ligi.

IV to piłkarze, którzy wracają z wypożyczeń i należałoby zweryfikować jaki poziom prezentują.
Odpowiedz cytując