boczek napisał(a):

|
jak Ty korzystasz z lustrzanki, jak nie umiesz neta w komórce włączyć ?
|
Lustrzanka a Android dla początkującego to dwie różne bajki.
Żmijka napisał(a):

Mam xperie 10mini pro. W orange używana. Co zrobić żeby korzystać w niej z fb gdy nie jestem w zasięgu wifi? Bo narazie działa mi jak mam wifi a jak jestem poza to nie ... pewnie musze coś skonfigurować. Ale gdzie/jak ect? Tak samo chętnie bym gmaila skonfigurowała.
I gdzie w tym telefonie zmienić czas po jakim się blokuje? Bo blokuje się po kilku sek co jest dość uciążliwe ...
Jeśli ktoś mógłby mi pomóc to będę wdzięczna
|
Ustawienia (strzałka w górę i tam w ustawienia) -> Opcje bezprzewodowe (druga opcja) -> Sieci komórkowe (ostatnia opcja) -> Zezwól na przesyłanie danych (druga opcja).
Podawałem w nawiasach która opcja, bo nie pamiętam jak to się wszystko dokładnie nazywało, tylko wizualnie pamiętam która opcja

.
Co do Gmaila -> podnosisz tą strzałkę na pulpicie -> klikasz na Gmail -> dajesz mam już konto (zakładam że je masz) -> wpisujesz login i hasło, klikasz dalej i powinno się połączyć. Może się zdarzyć tak, że nie połączy za pierwszym razem, wtedy próbuj kilka razy, gorzej, jak i wtedy nie zadziała, bo wtedy prawdopodobnie czeka Cię reset do ustawień fabrycznych..
Co do blokowania, to prawdę powiedziawszy nie wiem jak z tym jest w X10 mini, ale w moich wszystkich Androidach też mnie to wnerwiało, i jedynie co to musiałem się do tego przyzwyczaić, bo nie dało się tego nigdzie zmienić..