Wyświetl pojedynczy post
PANDEM0NIUM
Senior Member

Od: 05.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.07.2011, 20:51
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam. Wygląda na to że przeceniłem Twoje zdolności kojarzenia. Tłumaczę wprost: analogia pomiędzy ligą niemiecką/argentyńską a reprezentacją niemiecką/argentyńską miała pokazać siłę ligii argentyńskiej w porównaniu z niemiecką (ta ostatnia to przykład, równie dobrze możesz tu wpisać:angielska, francuska, hiszpańska, włoska). O sile ligi argentyńskiej bardzo fajny post popełnił kolega Misha (post numer 500037) dlatego nie będę dalej rozwijał tematu. W kontekście powyższych wyjasnień początkowe pytanie: dlaczego Niuniuś zamiast zaakceptować ofertę Independiente ślini się na ofertę Wisły wydaje się być jak najbardziej zasadne.
Sory ale dalej Twoje porównania i analogie nie mają dla mnie najmniejszego sensu. Porównujesz dwie ligi które nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego, pozatym że są ligami piłkarskimi. Oszem Twoje porównanie reprezentacji miałoby sens gdyby reprezentanci Argentyny grali w lidze argentyńskiej. Chyba nie musze pisac że większośc o ile nie wszyscy reprezentanci Argentyny grają w Europie. A teraz spójrz ilu reprezentanów Niemiec gra w swojej lidze. Nie chce mi się sprawdzac ale przypuszczam że większy procent niż ich koledzy z Argentyny. Twoje porównanie legło w gruzach. L
Odpowiedz cytując