kriswisla napisał(a):

|
Posłuchaj gdy jestem na meczu to gówno mnie obchodzi mgła ,90 rocznica czy inne patriotyczne uniesienia,w dupie to mam bo ja przychodze kibicowac Wisle a nie czcić kolejne wielkie uniesienia patriotyczne bo od tego to sa inne imprezy.
|
Naprawde dramat jesli gośc -podajacy się za 40-sto kilku latka pisze takie rzeczy (rozumuję że jako kibic Wisły prawicowiec, bez przeszlości komunistycznej). Niestety jest to efekt braku wychowania patrotycznego, braku odpowiednich wzorów- klasyczny bezideowiec pokazujacy tumiwisizm.
A stadion to jak najbardziej miejsce na patriotyczne uniesienia. Trzeba młodym ludziom na stadionach pokazywać że byli kiedyś ludzie którzy gineli za to żeby tacy jak my mówili po Polsku, w swoim wolnym kraju.I trzeba to pokazywac tym którzy teraz twierdzą że maja to w dupie- bo zarabiaja parę groszy ,stać ich na używanego grata sprowadzanego od niemiaszków, maja komórę a w weekend zapodaja grilla i parę browarów, śmiejąc się z jakigos tam Kaczora który spadł 10.04 zeszłego roku
kriswisla napisał(a):

|
Gdy chodziłem na Wisłę w latach 80-tych to mniej było agitacji za solidarnoscia na trybunach niz teraz wszelakich transparentów i opraw rocznicowo-politycznych to po pierwsze.Po drugie jestem za oprawami ,za wyjazdami za normalnoscią ale za takimi które pokazują wielkosc naszego klubu ,kibiców którzy mu są wierni.
|
To może wtedy były agitacje na cześć PZPR ? czy był też tumiwisizm?pytam bo ja na R22 chodze od 91' wiec pewnie niedouczony w naszej historii jestem
A na Wiśle to w ostatnich 10-15 latach miałes całą KUPE opraw patriotycznych czy rocznicowych. Po prostu jedna za drugą
kriswisla napisał(a):

Co do protestów i ich różnych propozycji , form które tu padają mam mieszane odczucia.Protest bojkotu przychodzenia na stadion oraz namawiania innych do tego to tez nie najlepszy pomysł.W odniesieniu do ostatnich informacji z SKWK odnosnie glosowania na temat wyjazdów,jezeli okaze sie ze nasz klub glosowal za to moja propozycja jest najdzwyczajnie prosta.Nie kupujmy karnetów ,przychodzimy na mecze ,robimy ostra jazde z bluzgami tak zeby co druga kolejke zamykali stadion, gdyby wiecej klubow tak robilo bylby w pewnym momencie precedens gdy w czasie rozgrywania którejs tam kolejki kilka meczow bylo bez publiki i tak na okragło,na pewno odbilo by to sie szerszym echem w Polsce i za granica i zwróciło uwage szerszej opinii na ten temat.Poza tym wykorzystac kampanie reklamowe politykow ,zadawac im niewygodne pytania i robic manify na ich spotkaniach z wyborcami tak zeby bylo glosno o co walczymy.I jeszce tak troche panowie lekkiego przecieku z GK policji w Krakowie od samego guru pana W.D mojego znajomego którego znam jeszcze z lat dzieciecej zabawy na osiedlu bo mieszkalismy blok w blok i grywalismy czesto w pile,deryktywy z centrali sa takie ze lapac ,pacyfikowac ale dyskretnie wyplenic,wyrwac chwasty i wybic im z głowy poprzedni model dopingu.Donek bedzie dazyl do tego caly czas i nie odpusci a kto ma inne zdanie to niech zapomni o awansach, przywilejach w aparacie politycznym i urzedach publicznych.Cisnienie jest duze na akcje kibic i niestety trzeba sie uzbroic w cierpliwosc.Dlatego jedyne co musza straty finansowe odczuc kluby,telewizje ,sponsorzy moze wtedy oni sami zaczna cos robic w tym temacie .I jeszcze jedno w luznej rozmowie jak sie przed tym bronic powiedział mi tylko tyle ze musial by sie zmienic chyba rzad,a co do osob wylapywanych i stawianych przed sadem w kontrowersyjnych sprawach to stowarzyszenia musiałyby sie dogadac i wynajmowac dobrych adwokatow do obrony tak zeby po prostu wygrac pare spraw i tym samym osmieszac rzad ,żądajac przy tym odszkodowan np. na rzecz domów dziecka czy innych fundacji
|
Naprawdę żadnego newsa nie podałeś- średnio domyślny czlowiek widzi jaki jest plan premiera i jego MSW. Ubicie kibiców to upieczenie 2 pieczeni przy jednym ogniu . Raz że w świadomości wyznawców
T(usk)
V(ision)
N(etwork) czy GW - kibic to bandyta wiec jest taki szeryf który z nimi zrobi porządek,plusując do tego przed wyborami. Dwa że dla obecnej władzy kibic to prawicowiec ,potencjalny wyznawca sanacji lub endecji - wizji silnej i niepodleglej Polski- a taka wizja jest w sprzeczności z przekupnymi kur.ami które robia biznes wyprzedając co mogą, ustawiając się na wysokich stanowiskach etc.
I owszem że żeby się to zmienilo to musza się zmienić rządy ale chyba nikt nie wierzy w to że SLD czy PSL coś by zmieniło. A Kaczor to przecież "samo zlo" dla wielu młodych. Nie do końca wiedzą czemu ale tak jest.
A tu potrzeba jedności kibiców a nie gadania że najważniejsza jest Wisła a resztę mamy w dupie. Dla widzewiaka najwazniejszy jest Widzew, dla pyrusa Lech,dla wroclawianina Śląsk a dla warszawiaka Legia czy Polonia a jednak robili protesty których na R22 zabrakło a przynajmniej zabrakolo zgody na trybunach co do niej. A też tam mogli powiedziec że pier...lą protest bo graja ich kopacze. Na Lechu mogli mówić też że pier...lą powstańców wielkopolskich a na Śląsku że mają w dupie zamordowanych dowódców Akowskich, w innych akcjach Legia czy Lechia. Jednak tego nie zrobili i chwała im za to bo okazali się kimś wiecej niz tylko kibicami lokalnymi - okazali się polskimi patriotami z których należy być dumnym