Wyświetl pojedynczy post
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2011, 12:23
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Mam wielu znajomych kibicow z Uk, powaznie nigdy o nas nie slyszeli , nie pamietaja bysmy grali z Tottenhamem w Uefa bo i po co. Gdy im pokazalem stadion, ile ludzi chodzi na mecze i jaka panuje atmosfera to byli w szoku! Pierwsze pytanie z kim w LM gralismy a na szczera odpowiedz , drugi szok! Jak taki mistrz musi grac w eliminacjach? Ooo to wogole mistrz polski niegra w LM? Jezu 3 rund? Wiec sami widzicie co powinno byc naszym jedynym celem. Bycie mistrzem polski? Super ale czy to wazne ktore? 14, 20 czy 25 to juz jeden hu...j. Wielu z nas by zamienilo 5 tytulow mistrza na 1 rok w LM, zeby poczuc to czego nam jest nie dane. Uwielbiam hymn LM , jesli bym go sluchal na R22 to chyba bylby to top na mojej liscie zdarzen emocjonalnych. Dlatego wierze bo musze ale zle oceniam nasza polityke. Daj bog niech sie myle.
odnosze wrazenie ze ty piszesz o tej Brytani kolo Australii...

wyobraz sobie ze ja mieszkam juz prawie 7 lat w UK - w miejscu gdzie mieszkam kazdy przykladowy nob pilkarski wie o istnieniu Wisly , Cracovi , LKS-u i Widzewa - jakie bylo moje zdziwienie jak podeszlo do mnie kilku z pytaniem Wisla czy Cracovia (jako ze wiedzieli iz jestem z Krakowa) potem sie dowiedzialem ze na BBC prezentowany byl film min. o kibicach Wisly od groma filmow promujacych wyjazdy do Krakowa a nawet programy w ktorych proponowali kupno domow , mieszkan w Krakowie lub domow w okolicznych miejscowosciach z porownaniem cen do UK...

Przynajmniej w mojej miejscowosci (kilkaset tysiecy ludzi) widok ludzi w koszulkach Wisly , LKS czy Widzewa jest czyms naturalnym ba ... my ze soba pracujemy , pijemy , jezdzimy na mecze lacznie z kibicami UK ... zmien informatora bo realia sa nieco inne...(
jedynym odchylem od normy sa kibice z Lodzi o ktorych pisza media ze czasem sie leja na przerwach ( ale oficjalnie nie mialem potwierdzenia tego) a z drugiej strony to tez se niewyobrazam jechac na mecz ManU z zapalencem Cracovii...
jesli chodzi o wymiane Mistrza na LM to bez przesady - Mistrzostwo Krajowe jest najwazniejszym trofeum jakie klub moze zdobyc , sprawa dyskusyjna czy wymienic mistrzostwo na wygranie LM , dyskusyjna i bez sensu , tak czy inaczej na wyspach nas znaja do tego stopnia ze juz mialem pelno pytan co za za klub ten Slask itd....
Odpowiedz cytując